IGG Bouweconomie Vastgoedadvies - IGG Bouweconomie

Vastgoedadvies


Het juiste vastgoed draagt bij aan uw doelstelling, het gaat hier om onder andere duurzaamheid, waardevermeerdering, risicobeheersing en rendement. Voor de gebruikes van vastgoed staat centraal hoe zorg vastgoed de organisatie optimaal kan ondersteunen. Daarom voeren we onder andere haalbaarheidsonderzoeken uit en bieden we strategisch vastgoed- en huisvestingsadvies.

Vastgoedadvies op verschillende niveaus


Verduurzaming

Het verduurzamen van bestaand vastgoed of een duurzamer project opleveren  dan de huidige eisen van het bouwbesluit is een onderwerp dat continu de aandacht verdient. Bij het verduurzamen van bestaand vastgoed wordt er gekeken naar de toegepaste installaties, materialen en isolatiewaarden om het energieverbruik en ook het comfort te verbeteren. Bij het duurzaamheidsavies geven we aan waar rendement is te halen op de investering. Voor nieuwbouw en herontwikkleingsprojecten worden duurzaamheidslabels bekeken zoals BREEAM-NL, GRP of LEED om zo te kijken hoe een project zo kan worden geoptimaliserd.

Onderhoudsplan

Een kritische factor in vastgoedmanagement is het onderhoud van uw vastgoed. Een juiste strategie voor doelmatig en correctief onderhoud zorgt ervoor dat uw gebouwen optimaal functioneren bij minimale kosten. Een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) maakt inzichtelijk welke kosten u nu, op de korte en op de langere termijn kunt verwachten. Essentieel voor het beheer en de exploitatiestrategie van uw vastgoed. IGG is een specialist in het definieren van onderhoudsstrategieen en onderhoudsbegrotingen.

NEN 2580 - Oppervlakteoptimalisatie

De Bruto vloeroppervlakte (BVO) dat dient te worden gebouwd geeft inzicht in de kosten van een gebouw. De gebruiksoppervlakte (GO) geeft inzicht in de opbrengsten van een gebouw. Het optimalsieren van zowel de BVO als de GO's geven een beter financieel resultaat. IGG is een specialist binnen het opstellen van NEN 2580 rapportages en als lid van de NEN 2580 Commissie mede-verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de nieuwe NEN-norm.

Technische Due Diligence

Indien er een bestaand pand of vastgoedportefeuille aangekocht dient te worden is een Technisch Due Diligence onderzoek (TDD) een middel voor het bepalen van de juiste stand van het het object en daarmee de waarde hiervan. Vóór de aankoop geeft dit onderzoek u snel een volledig overzicht van alle technische aspecten van het vastgoed dat u op het oog heeft. Een NEN 2580 in combinatie met een NEN 2767 conditiemeting geven het eerste inzicht in een TDD, maar ook materialisering en onderhoud maken hier vaak deel van uit. Bij een TDD hoort eveneen een strategisch advies dat u inzicht geeft in de kansen en risico’s van het aan te schaffen object. 

Bekijk project

Feyenoord stadion

Rotterdam

Bekijk project

Paleis Het Loo

Apeldoorn

Bekijk project

Mercedes Benz Forepark

Den Haag

Bekijk project

Sola Gratia

Schoonhoven

Bekijk al onze projecten op de overzicht pagina

Vragen over dit project? Vraag het onze experts!

Arno Vonk MRICS

Directeur / Sr. Bouweconomisch adviseur

Meer info

John Koks

Sr. Bouweconomisch adviseur / Directie

Meer info

Mario van Veen

Bouweconomisch adviseur / Projectleider

Meer info

Yuk Ling Chung

Bouweconomisch adviseur / Projectleider

Meer info

Marc Hengstmangers

Directeur / Sr. Bouweconomisch adviseur

Meer info

Hans Smit RKN

Register kostenmanager (RKN) / Projectcoach

Meer info

Het laatste IGG nieuws

Helaas zijn er geen nieuws berichten gevonden