IGG Bouweconomie Verdieping - IGG Bouweconomie

Verdieping

Verdieping

GWWkosten.nl: dé kostendatabase voor de infrasector


In de bouwsector is het cruciaal om snel en nauwkeurig de kosten van een project te kunnen ramen. Het vinden van accurate en up-to-date kostengegevens kan een uitdaging zijn binnen de infrasector. Daarom is GWWkosten.nl, als de meest uitgebreide en betrouwbare kostendatabase voor de infrasector in Nederland, een onmisbare tool voor professionals in de infrasector. […]

Lees verder
Verdieping

DACE: the network of knowledge that provides independent data about the costs linked to the industrial process industry


In a world where the complexity of projects in the process industry is increasing and the need to manage costs is becoming more urgent, the Dutch Association of Cost Engineers, better known as DACE, was formed. In 1959, the predecessor of DACE – Webci – published its first Price Booklet. Now, 36 editions later, the […]

Lees verder
Verdieping

DACE: onafhankelijke kostendata voor de industriële procesindustrie


De complexiteit van projecten in de procesindustrie neemt toe. Daarmee wordt de noodzaak om kosten te beheren steeds urgenter. De DACE Price Booklets zijn daarom onmisbaar geworden. Wat bieden deze prijzenboekjes precies? DACE is de Dutch Association of Cost Engineers. In 1959 publiceerde Webci – de voorloper van DACE – haar eerste Prijzenboekje. Inmiddels zijn […]

Lees verder
Verdieping

Rekentool biedt nauwkeurige inschatting van bouwkosten


In de complexe wereld van bouwprojecten is accurate budgettering cruciaal. BouwkostenKompas is ontworpen om in een vroeg stadium de haalbaarheid van projecten in te schatten. Bouwprojecten worden steeds complexer. Bovendien hebben de wereldwijde pandemie, toegenomen economische onzekerheid en stijgende materiaal- en arbeidskosten veel invloed op de bouwsector. De kosten van materialen zijn gestegen en de […]

Lees verder
Verdieping

Wat is ketensamenwerking?


De bouw staat voor een grote uitdaging: er moet sneller, beter, efficiënter én duurzamer gebouwd worden om te kunnen voldoen aan de vraag naar betaalbare en duurzame woningen.
Hoe is dit mogelijk in een markt waarin de (BENG) eisen steeds strenger worden en de materiaalprijzen, de loonkosten en de faalkosten steeds verder oplopen? Ketensamenwerking is de oplossing.

Lees verder
Verdieping

Wat is generatief ontwerpen?


Generatief ontwerpen is een nieuwe technologie die de bouw kan transformeren. Het is een geheel nieuwe manier om te conceptualiseren, te ontwerpen en te bouwen. Bij generatief ontwerpen wordt er gebruik gemaakt van krachtige computers om heel efficiënt ontwerpen te maken die rekening houden met alle vereisten. In de bouwindustrie kan generatief ontwerpen worden gebruikt om efficiëntere en duurzamere gebouwen te creëren.

Lees verder
Verdieping

Projectbeheersing in de bouw tijdens de ontwerp- en bouwfase


Bouwprojecten zijn vaak complex. Tijdens de ontwerp- en de bouwfase werken veel verschillende partijen samen aan één einddoel. Door de vele betrokken partijen ontstaan er al snel miscommunicaties en problemen, waardoor een project dreigt uit te lopen, zowel in tijd als in kosten. Met projectbeheersing behoud je het overzicht, breng je de risico’s in kaart, zorg je ervoor dat het project beheersbaar blijft.

Lees verder
Verdieping

Circulair bouwen: de mogelijkheden op een rij


Bij circulair bouwen wordt gestreefd naar een gesloten kringloop van materialen zodat geen afval meer bestaat. Hierbij worden gebouwdelen zo hoogwaardig mogelijk hergebruikt na einde levensduur. Er gaan bij deze manier van bouwen dus (in theorie) geen waardevolle grondstoffen meer verloren.

Lees verder
Verdieping

Levensduurkosten berekenen: een gezamenlijk stappenplan voor opdrachtgevers en experts


Bij de berekening van de levensduurkosten van een bouwproject komt veel kijken. Om dit proces efficiënt en consistent te laten verlopen, is een stappenplan nodig. Dat helpt alle betrokken partijen om alle stappen in de juiste volgorde te zetten en het doel voor ogen te houden. Bovendien helpt een stappenplan om samen tot een berekening op maat te komen.

Lees verder

Wilt u ook samenwerken met IGG?

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in een inhoudelijke kennismaking?

Neem contact met ons op