IGG Bouweconomie Risicomanagement - IGG Bouweconomie

Risicomanagement voor een financieel beheerst project


In elk bouwproces gaat weleens wat mis. Ook op financieel gebied. Daar valt niet aan te ontkomen. Toch wilt u het liefst financiële tegenvallers ontlopen en de effecten daarvan beperken. Belangrijk is daarom dat u anticipeert op risico’s. Want die dient u zien te reduceren, zodat het bouwproces zo vloeiend mogelijk verloopt. 
Risicomanagement in de bouw behoedt u voor tegenvallers. Het draagt bij aan een effectiever proces gedurende het bouwproces. Het is erop gericht om voortdurend de risico’s te monitoren, zodat daar tijdig op gereageerd kan worden, waardoor ze kunnen worden uitgesloten worden of beheersbaar blijven.

Risicomanagement in de bouw: alles komt aan bod


Risicomanagement in de bouw behelst een brede aanpak. Bij een bouwproject komt immers veel kijken. De experts van IGG zullen kijken naar de strategische, operationele, financiële en compliance-doelstellingen. Ook de organisatiecultuur, processen en de samenwerking tussen de betrokken partijen worden tegen het licht gehouden.

Onze deskundigen zullen daarbij gebruik maken van praktische instrumenten en technieken, zoals kostenramingenhaalbaarheidsanalyse en risicoanalyse. Stuk voor stuk brengen deze tools de financiële risico’s in kaart. Op basis hiervan kunt u uw plannen herzien mochten de berekeningen uitwijzen dat het budget wordt overschreden.

Risicomanagement in de bouw door IGG


Door middel van risicomanagement beschikt u over een gedegen plan van aanpak. De risico’s worden in rapportages op een rijtje gezet, geanalyseerd en continu in de gaten gehouden. Dit moet leiden tot vermindering van de faalkosten, vertragingen en onenigheid. Tevens behoudt u de controle over ingewikkelde processen.

Onze deskundigen weten wat er speelt in de bouw. Risicomanagement is voor hen een van de vele specialiteiten. IGG zet alles voor u op een rij en helpt kosten te beheersen en te verminderen.

Bekijk project

SPOT toren E

Amsterdam

Bekijk project

SPOT - Toren D

Amsterdam

Bekijk project

De Oosterlingen

Amsterdam

Bekijk project

WELL House

Amsterdam

Bekijk al onze projecten op de overzicht pagina

Vragen over dit project? Vraag het onze experts!

Arno Vonk MRICS

Directeur / Sr. Bouweconomisch adviseur

Meer info

John Koks

Sr. Bouweconomisch adviseur / Directie

Meer info

Mario van Veen

Bouweconomisch adviseur / Projectleider

Meer info

Yuk Ling Chung

Bouweconomisch adviseur / Projectleider

Meer info

Marc Hengstmangers

Directeur / Sr. Bouweconomisch adviseur

Meer info

Hans Smit RKN

Register kostenmanager (RKN) / Projectcoach

Meer info

Het laatste IGG nieuws

Helaas zijn er geen nieuws berichten gevonden