Binnen bouwprojecten worden nog steeds veel onnodige kosten gemaakt.


Faalkosten worden pas laat tijdens de uitvoering ontdekt. Ze zijn vaak niet terug te voeren op een partij, maar op de gehele organisatie. Als oorzaken van faalkosten kan worden gewezen naar een inefficiënte manier van werken, een stroeve communicatie en aan gebreken van het ontwerp, bij de uitvoering en de inkoop.

Met IGG worden faalkosten vermeden

Over het algemeen wijzen aannemers, architecten en installateurs naar elkaar of naar anderen als blijkt dat er onnodige kosten zijn gemaakt. Om deze kosten te voorkomen is het daarom van belang dat het bouwtraject van A tot Z goed wordt voorbereid én begeleid, waarbij onnodige uitgaven worden geminimaliseerd.

De bouwkostendeskundigen van IGG beschikken over diverse instrumenten, de expertise en de ervaring om onverwachte kosten te vermijden. In de aanpak van IGG staat een goede samenwerking en afstemming tussen de opdrachtgever en -nemer centraal. Met het juiste plan van aanpak en goed teamwork komen mogelijke kosten eerder aan het licht.

De methodes tegen faalkosten

IGG heeft hiervoor diverse methodes in huis. Een haalbaarheidsanalyse geeft in een vroeg stadium aan of een project financieel mogelijk is en komt met alternatieve oplossingen voor financiële problemen. Contractmanagement verheldert de plichten en rechten en de financiële  verantwoordelijkheden van betrokken partijen.

Het samenstellen van een bouwteam verbetert de onderlinge samenwerking en draagt bij aan een goede werksfeer. Door middel van een selectieprocedure worden de meest geschikte partijen gevonden. Met al deze en andere methodes kan IGG uit de voeten en worden faalkosten beperkt.

Wilt u niet worden geconfronteerd met onnodige kosten?

Neem contact op

Bekijk project

Grotius Radboud universiteit

Nijmegen

Bekijk project

Onderhoud KLM vastgoed

Schiphol-Oost

Bekijk project

Spuiforum Den Haag

Den Haag

Bekijk project

Metaforum TU/e campus 2020

Eindhoven

Bekijk al onze projecten op de overzichtspagina