Label C is minimaal de norm
Kantoren (groter dan 100m2) dienen vanaf 1 januari 2023 minimaal energielabel C te hebben. Dit betekent een primair fossiel energieverbruik van 224 kWh per m2 per jaar of minder. IGG Bouweconomie is in staat om snel inzicht te geven in zowel de kosten voor de noodzakelijke bouwkundige en installatietechnische aanpassingen aan uw kantoorgebouw, alsmede de besparingen en waardevermeerdering van uw vastgoed na de doorgevoerde verduurzaming. En omdat het soms verstandiger en voordeliger is om direct naar een hoger label te stappen, zal samen met u worden bepaald wat de beste maatregelen zijn om label C te verkrijgen. Voor vragen, neemt u gerust contact op met:
Duurzaam bouwen
Deze trend is ook in de bouwsector goed zichtbaar. De overheid volgt de leidraad van de maatschappij – de Nederlandse wet- en regelgeving sturen de bouwsector in toenemende mate richting het gebruik van duurzame basisprincipes. Deze focus op duurzaamheid heeft vanzelfsprekend gevolgen voor alle fasen van het bouwproces; ontwerpers, aannemers en opdrachtgevers moeten rekening houden met nieuwe randvoorwaarden en krijgen met andere vragen te maken.
Duurzaam bouwen is tegenwoordig steeds vaker de norm. Maar wat houdt duurzaam bouwen nu precies in? Wat zijn de gevolgen voor de bouwsector, en welke invloed heeft duurzaam bouwen nu precies op de bouwkosten? Het team van IGG kan al uw vragen over duurzaamheid en bouwkostenadvies beantwoorden.
Wat is duurzaam bouwen?
De uitgangspunten van duurzaam bouwen waren lange tijd onvoldoende gedefinieerd. Het begrip duurzaamheid biedt immers ruimte voor verschillende interpretaties en invullingen. De introductie van duurzaamheidslabels als BREEAM-NL heeft op dit gebied meer duidelijkheid gebracht, en daarmee is ook de scope van duurzaam bouwen vergroot.
Duurzaam bouwen is in de basis een combinatie van verschillende indicatoren waar men tijdens het bouwproject voor moet optimaliseren. Energiezuinigheid is hierbij een belangrijk onderdeel, maar zeker niet het enige. Ook zaken als afvalmanagement, materiaalgebruik en leefbaarheid spelen een rol. Deze factoren hebben vanzelfsprekend invloed op de kosten van een project, maar kunnen bij doordacht kostenbeheer op termijn een positieve invloed hebben op het resultaat.
IGG adviseert in duurzaam bouwen
De eisen rond nieuwbouwprojecten in Nederland zijn strenger geworden. Efficiënte werkmethoden en milieuvriendelijke materialen worden steeds vaker voorgeschreven vanuit nationale en lokale regelgeving. Duurzaam bouwen lijkt hierdoor samen te vallen met hogere bouw- en investeringskosten. Op het eerste gezicht een logische conclusie, maar de ervaring van IGG toont een ander beeld.
Het basisprincipe van duurzaam bouwen brengt niet alleen positieve gevolgen voor het milieu met zich mee – de invloed van efficiëntie strekt zich ook uit tot de bouwkosten zelf, en milieuvriendelijke bouw heeft een gunstig effect op de terugverdientijd van de investering. Bovendien is het werkproces binnen het gebouw efficiënter, en ontstaat er minder ziekteverzuim. Meer weten over de mogelijkheden van duurzaam bouwen?
Praktische oplossingen voor vragen over duurzaamheid
Wilt u de duurzaamheid van een bestaand gebouw laten evalueren door een specialist? IGG kan een duurzaamheidsverslag opstellen voor ieder object. Wij bekijken alle kenmerken van uw gebouw, brengen een helder rapport uit van de huidige situatie en adviseren u over mogelijke vervolgstappen.
Vraagt u zich af welk duurzaamheidslabel het beste past bij uw (nieuw)bouwproject? De Nederlandse markt kent vier belangrijke keurmerken voor de duurzaamheid van gebouwen. IGG legt u graag uit hoe deze keurmerken verschillen en welke voorwaarden eraan verbonden zijn.
Zoekt u een specialist die u kan helpen bij de duurzaamheidscertificering van een bouwproject, of wilt u weten hoe duurzaam bouwen uw budget zal beïnvloeden? Ook in dat geval bent u bij IGG aan het juiste adres. Onze adviseurs ondersteunen u tijdens iedere fase van uw bouwproject en combineren duurzame doelstellingen moeiteloos met effectief kostenmanagement.
Adviesdiensten
Producten
Meer weten over de mogelijkheden van duurzaam bouwen?
Feyenoord stadion
Rotterdam
Paleis Het Loo
Apeldoorn
Mercedes Benz Forepark
Den Haag
Sola Gratia
Schoonhoven
Bekijk al onze projecten op de overzicht pagina
Het laatste IGG nieuws
GWWkosten.nl: dé kostendatabase voor de infrasector
In de bouwsector is het cruciaal om snel en nauwkeurig de kosten van een project te kunnen ramen Het vinden van accurate en up-to-date kostengegevens kan een uitdaging zijn binnen de infrasector Daarom is GWWkostennl, als de meest uitgebreide en betrouwbare kostendatabase voor de infrasector in Nederland, een onmisbare tool voor professionals in
Lees verderDACE: the network of knowledge that provides independent data about the costs linked to the industrial process industry

Auteur: Abdullah Altintas Datum: 07-08-2023 Categories: Verdieping
In a world where the complexity of projects in the process industry is increasing and the need to manage costs is becoming more urgent, the Dutch Association of Cost Engineers, better known as DACE, was formed In 1959, the predecessor of DACE - Webci - published its first Price Booklet Now, 36 editions later, the DACE Price Booklet has become
Lees verderDACE: onafhankelijke kostendata voor de industriële procesindustrie

Auteur: Abdullah Altintas Datum: 07-08-2023 Categories: Verdieping
De complexiteit van projecten in de procesindustrie neemt toe Daarmee wordt de noodzaak om kosten te beheren steeds urgenter De DACE Price Booklets zijn daarom onmisbaar geworden Wat bieden deze prijzenboekjes precies DACE is de Dutch Association of Cost Engineers In 1959 publiceerde Webci – de voorloper van DACE – haar eerste
Lees verder