IGG Bouweconomie BREEAM - IGG Bouweconomie

Breeam-NL


Op dit moment is BREEAM-NL een van de beste middelen om de duurzaamheid van gebouwen en constructies meetbaar te maken. BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method; de toevoeging NL geeft aan dat deze variant specifiek voor de Nederlandse bouwmarkt bedoeld is. Het keurmerk is ontwikkeld door de Engelse onderzoeksinstantie Building Research Establishment (BRE) als internationale standaard voor duurzaam bouwen. Gebouwen kunnen middels het keurmerk beoordeeld worden op hun duurzaamheidsprestaties.

Breeam gaat verder dan alleen energiebesparing


Een breeam label beperkt zich niet tot sec een energiezuinig gebouw, maar neemt ook aspecten in de beoordeling mee als gezondheid, transport, water, afval, ecologie e.d. Hierdoor wordt ook het gebruik van het gebouw verduurzaamd, wat betekent dat een gebouw voor langere tijd geschikt blijft voor de functie.

Quickscan Breeam

Indien u voor een project de mogelijkheden van een Breeam certificering wilt onderzoeken dan kunnen de duurzaamheids-deskundigen van IGG een Breeam quickscan uitvoeren. In deze quickscan worden de mogelijkheden onderzocht voor het behalen van een label bij uw project. IGG gaat hierin een stap verder dan traditionele quickscans aangezien IGG de kosten en baten van een credit mede opneemt in de quickscan.

Kosten en baten van Breeam

Bij een Breeam onderzoek zorgt IGG voor een kosten en baten overzicht van de suggereerde credits. Met deze kosten-baten analyse kan op een gedegen wijze een goede keuze worden gemaakt voor het in te zetten credit.

IGG als Breeam-Expert

Binnen de organisatie van IGG zijn enkele adviseurs Breeam-expert. Doordat deze adviseurs altijd een doorkijk geven naar de financiële consequenties zijn zij een zeer waardevolle aanvulling op een ontwerpteam.

Advies en ondersteuning

Het BREEAM-NL label geeft een uitgebreid, duidelijk inzicht in alle duurzame aspecten van een gebouw. Hierbij gaat het niet alleen om de energieprestaties van het object, maar ook om de afvalstromen, waterhuishouding, gezondheidseffecten, transportsituatie, ecologische kenmerken en andere gebruikseigenschappen die voor de totale duurzaamheidsprestatie relevant zijn. BREEAM-NL certificering is dus niet alleen interessant vanuit het oogpunt van energiezuinigheid; hoe beter uw bouwproject aan de voorwaarden van het keurmerk voldoet, des te langer het geschikt zal zijn voor gebruik en exploitatie.

IGG heeft ruime expertise in huis aangaande BREEAM-NL certificering. Onze adviseurs kunnen een quickscan voor uw bouwproject uitvoeren om te bepalen hoe u voor het BREEAM-NL label in aanmerking kunt komen. Hierin nemen wij in tegenstelling tot traditionele quickscans ook de kosten en baten van iedere credit mee, zodat u eenvoudig kunt bepalen welke credits in uw situatie het beste haalbaar zijn.

Wilt u meer weten over de mogelijkheid om IGG als Breeam-Expert bij uw project te betrekken?

Of wilt u een gedegen kosten-baten analyse van uw duurzaamheidsambities?

Neem contact met ons op

Bekijk project

Feyenoord stadion

Rotterdam

Bekijk project

Paleis Het Loo

Apeldoorn

Bekijk project

Mercedes Benz Forepark

Den Haag

Bekijk project

Sola Gratia

Schoonhoven

Bekijk al onze projecten op de overzicht pagina

Vragen over dit project? Vraag het onze experts!

Arno Vonk MRICS

Directeur / Sr. Bouweconomisch adviseur

Meer info

John Koks

Sr. Bouweconomisch adviseur / Directie

Meer info

Mario van Veen

Bouweconomisch adviseur / Projectleider

Meer info

Yuk Ling Chung

Bouweconomisch adviseur / Projectleider

Meer info

Marc Hengstmangers

Directeur / Sr. Bouweconomisch adviseur

Meer info

Hans Smit RKN

Register kostenmanager (RKN) / Projectcoach

Meer info

Het laatste IGG nieuws

 

GWWkosten.nl: dé kostendatabase voor de infrasector


In de bouwsector is het cruciaal om snel en nauwkeurig de kosten van een project te kunnen ramen Het vinden van accurate en up-to-date kostengegevens kan een uitdaging zijn binnen de infrasector Daarom is GWWkostennl, als de meest uitgebreide en betrouwbare kostendatabase voor de infrasector in Nederland, een onmisbare tool voor professionals in

Lees verder

DACE: the network of knowledge that provides independent data about the costs linked to the industrial process industry


In a world where the complexity of projects in the process industry is increasing and the need to manage costs is becoming more urgent, the Dutch Association of Cost Engineers, better known as DACE, was formed In 1959, the predecessor of DACE - Webci - published its first Price Booklet Now, 36 editions later, the DACE Price Booklet has become

Lees verder

DACE: onafhankelijke kostendata voor de industriële procesindustrie


De complexiteit van projecten in de procesindustrie neemt toe Daarmee wordt de noodzaak om kosten te beheren steeds urgenter De DACE Price Booklets zijn daarom onmisbaar geworden Wat bieden deze prijzenboekjes precies DACE is de Dutch Association of Cost Engineers In 1959 publiceerde Webci – de voorloper van DACE – haar eerste

Lees verder