Ruimtelijke Ordening procedures hebben invloed op de planning


Een goede planning bepaalt mede het slagen van een project rond ruimtelijke ontwikkelingen. Wie op tijd de juiste stappen zet en de juiste procedures volgt, komt minder snel in de knoei met het tijdschema. Daardoor is er ook meer ruimte voor het opvangen van onverwachte ontwikkelingen gedurende het bouwtraject. 

Ruimtelijke Ordening procedures hebben invloed op de planning. Onder deze procedures vallen een nieuw bestemmingsplan, een ruimtelijke onderbouwing of een omgevingsvergunning. Zij beslaan een traject van voorbereiding, inzage, beroep en procedures. IGG staat u hierin bij als adviseur en/of jurist.

Wat helpt u bij een goede planning van RO procedures?

Als het gaat om RO procedures is het van belang de planning goed in kaart te brengen. RO procedures bepalen immers mede de marges van het bouwproces. Een eerste stap is het opzetten van een ontwikkelstrategie. Die helpt een koers uit te zetten die bijdraagt aan het behalen van de deadlines en de voltooiing van een project.

Daarnaast kan een planeconomie een bijdrage leveren aan de planning rond RO procedures. Want juist een planeconomie dekt niet alleen het proces, maar buigt zich ook over de beleidsmatige kant van een bouwproces. Voordeel hiervan is dat er een overzicht ontstaat van het totale traject.

 

Wilt u meer weten over de planning rond RO procedures?

Een andere eventuele stap ten behoeve van de planning rond RO procedures is contractmanagement. Dit draagt bij aan een efficiënte en effectieve bouwplanning. Met behulp van dit instrument worden de rechten en plichten van de betrokken partijen, de communicatie, onverwachte problemen en de aansturing gestroomlijnd.

IGG heeft alle kennis in huis om u door het traject van RO procedures te loodsen, waardoor het tijdschema geen vertraging oploopt. Wij hebben ruime ervaring in het verlenen van steun en geven van juridisch advies. 

Wilt u meer weten over de planning rond RO procedures?

Schroom niet en bel of mail naar IGG.

Neem contact op

Bekijk project

Feyenoord City

Rotterdam

Bekijk project

Cultuurgebouwcomplex

Hoofddorp

Bekijk project

Vrijheidsmuseum Nijmegen

Nijmegen

Bekijk project

Hooghkamer Teylingen

Teylingen

Bekijk al onze projecten op de overzichtspagina