Ontwikkelstrategie


Of het nu gaat om utiliteitsbouw, woningbouw, renovatie of civiele techniek; geen enkel project kan zonder een ontwikkelstrategie. Verschillende initiatieven van de betrokken partijen komen hierin samen. Dit moet leiden tot het ontwerp, de uitvoering en de totstandkoming van een project dat staat voor kwaliteit.

In een ontwikkelstrategie komen verschillende disciplines samen. Onder meer een marktanalysegebiedsontwikkeling, een haalbaarheidsanalysehuisvestingsstrategie en een planvisie kunnen worden gebruikt bij het bedenken van een strategie voor nieuw vastgoed of grond- weg- en waterbouw.

Instrumenten voor een ontwikkelstrategie

Als we dieper ingaan op het doen van een marktanalyse zal deze inzicht geven in de markt: de ontwikkelingen, groei en omvang. Een haalbaarheidsanalyse geeft meer duidelijkheid over de kosten en of een project wel financieel haalbaar is. Het kan worden gebruikt om in geval van kostenoverschrijdingen het originele plan aan te passen.

Wordt er gekeken naar gebiedsontwikkeling dan krijgt u inzicht in de ligging, de bodemgesteldheid, de omvang en de grondeigenaren van het gebied. Deze eigenschappen dienen op elkaar te worden afgestemd en zijn van invloed op de ontwikkelstrategie. Een planvisie geeft duidelijkheid aan de af te leggen route van het project en schetst het uiteindelijke doel.

Meer weten over de ontwikkelstrategie?

Hebben we het over een huisvestingsstrategie dan hebben we het over de koers van een bedrijf of instelling, waarbij de interne organisatie, de voorzieningen, de werkprocessen en de behoeftes van werknemers en klanten onder de loep worden genomen. Stuk voor stuk bepalen ze mede de te bepalen strategie van een project.

Deze vijf instrumenten zijn slechts enkele methodes die van pas komen bij een ontwikkelstrategie. Maar er zijn meer wegen die leiden tot zo’n strategie. 

Wilt u meer weten over de vijf genoemde disciplines of over die andere?

Bel of mail voor vragen of informatie met IGG. Onze experts leggen u alles uit en helpen mee met het bedenken van een ontwikkelstrategie.

Neem contact op

Bekijk project

Zalmhaventoren

Rotterdam

Bekijk project

Collectiegebouw Boijmans van Beuningen

Rotterdam

Bekijk project

Oosterdokseiland kavel 5-6

Amsterdam

Bekijk project

Vrijheidsmuseum Nijmegen

Nijmegen

Bekijk al onze projecten op de overzichtspagina