Risicoanalyse


Een risicoanalyse bij grond-, weg- en waterbouw geeft meer financiële zekerheid en verkleint de kans op mislukkingen. In zo’n analyse brengen de specialisten van IGG de risico’s in kaart. Om gedurende het proces de kosten in de gaten te houden zal IGG continu risico-analyses uitvoeren, het zogeheten risicomanagement.

Berekenen van de kosten van grond- weg- en waterbouw

Binnen het opstellen van een risicoanalyse heeft IGG meerdere instrumenten in huis om de kosten van civiele werken te berekenen. Met het BouwkostenKompas kan IGG een indicatie geven van de bouwkosten tijdens de opstartfase. Zo krijgt u een uitgebreid idee van de te verwachten kosten en kunnen overschrijdingen van GWW worden voorkomen.

Een andere methode die IGG hanteert, is BIM software, het Bouw Informatie Model. Binnen deze wijze worden de kenmerken van een project in 3D digitaal weergegeven. Alle onderdelen van het ontwerp worden verzameld, waardoor de kostenbeheersing van grond- weg- en waterbouw op een efficiënte manier worden berekend.

IGG heeft ervaring met grond- weg- en waterbouw

IGG is in zijn 30-jarige bestaan nauw betrokken geweest bij de kostenbeheersing van GWW. We hebben ervaring en kennis opgebouwd in particuliere nieuwbouw, grootschalige infrastructurele gebiedsontwikkeling, overheidsprojecten en internationale opdrachten.

Wilt u de financiële haalbaarheid weten van uw project? Wilt u vooraf inzicht krijgen in de kosten van civiele werken? Of wilt u voorkomen dat de kosten gedurende het proces oncontroleerbaar worden? IGG heeft alles in huis om de kosten vooraf en tijdens het bouwproces onder controle te houden.

Wilt u kunnen vertrouwen op onze expertise binnen grond- weg- en waterbouw?

Neem contact op

Bekijk project

DW02 Lighthouse

Amsterdam

Bekijk project

360 Degrees (city icoon)

Amsterdam

Bekijk project

Bibliotheek Universiteit van Amsterdam

Amsterdam

Bekijk project

Tikkertje Trap

Amsterdam

Bekijk al onze projecten op de overzichtspagina