De haalbaarheid van ieder project valt of staat met de kosten


Goed inzicht in de kosten en opbrengsten is essentieel. Een beter inzicht leidt tot betere keuzes wat betreft de locatie, de inhoud van de plannen en de omvang van de plangebieden. IGG zet alle uitgaven en inkomsten op een rij en geeft daarmee duidelijkheid over de haalbaarheid van projecten.

Flexibiliteit is van belang bij gebiedsontwikkeling

Tegelijkertijd heeft de economische crisis van de afgelopen jaren aangetoond dat gebiedsontwikkeling onderhevig is aan tussentijdse wijzigingen. Het oorspronkelijke masterplan is niet meer in beton gegoten. Projecten worden verkleind of gefaseerd uitgevoerd. Plannen veranderen, vallen af of pakken anders uit. Of de financiering komt moeizamer rond.

Gebiedsontwikkeling zoals we die voorheen kenden, bestaat niet meer. De toekomst is onzeker. Veranderende omstandigheden maken dat de kosten van gebiedsontwikkeling voortdurend in de gaten dienen te worden gehouden en eventueel tussentijds aangepast moeten worden. Flexibiliteit is een belangrijke factor. IGG houdt rekening met wijzigingen en springt hier op in.

Duurzame gebiedsontwikkeling

Een andere ontwikkeling is de verhoogde interesse in duurzame gebieden. Steeds meer mensen hechten waarde aan een betere, gezondere en aantrekkelijkere leefomgeving. Dit komt tot uiting in nieuwbouwprojecten, maar ook bij renovatie, herbestemmingen en verbouwingen van al bestaande projecten.

Duurzame gebiedsontwikkeling betekent dat steeds meer belanghebbenden, zoals de Rijksoverheid, gemeenten, marktpartijen en andere organisaties, met hun eisen en wensen komen en deze al te graag ingewilligd zien worden. Dat heeft gevolgen voor de kosten. De bouwspecialisten van IGG weten alles van wat er komt kijken bij duurzame processen.

Wilt u meer weten over de financiële haalbaarheid bij gebiedsontwikkeling?

Neem contact ons op en wij brengen u op de hoogte.

Neem contact op

Bekijk project

Feyenoord City

Rotterdam

Bekijk project

Cultuurgebouwcomplex

Hoofddorp

Bekijk project

Vrijheidsmuseum Nijmegen

Nijmegen

Bekijk project

Hooghkamer Teylingen

Teylingen

Bekijk al onze projecten op de overzichtspagina