Ontwerptoetsing


IGG is er alles aan gelegen om projecten zo probleemloos te laten verlopen. Het doel van ontwerptoetsing is dat het project voldoet aan de doelstellingen en eisen van betrokken partijen. Elementen die hierbij komen kijken zijn de kosten, de kwaliteit en de termijn van een project. Alle moeten voldoen aan de operationele, veiligheids- en milieunormen.

Arno Vonk (MRICS)

Directeur / Senior Bouweconomisch Adviseur

a.vonk@igg.nl
070 514 54 20
Download vCard

Bij ontwerptoetsing komen verschillende stappen van pas die IGG kan uitvoeren en waarvoor wij de kennis en ervaring in huis hebben. Het uitzoeken van de financiële haalbaarheid in combinatie met een haalbaarheidsanalyse is daar een van. Ook kunnen wij een risicoanalyse voor u opstellen. En wat te denken van een quickscan naar duurzaamheid?

De financiële kant bij ontwerptoetsing

Elke meting, analyse of onderzoek binnen de ontwerptoetsing is erop gericht om vertragingen en kostenoverschrijdingen te voorkomen. Een haalbaarheidsanalyse voorkomt onnodige investeringen. Hierbij wordt rekening gehouden met alle belangen en eisen van de deelnemende partijen. Doel is er voor te zorgen dat het project het budget niet overschrijdt.

Een risicoanalyse borduurt hierop verder en sluit financiële risico’s en onzekerheden zo veel mogelijk uit. Wilt u de duurzaamheid van uw ontwerp laten toetsen? Ook dat kan. U kunt een scan laten uitvoeren vooraf en gedurende het bouwproces. Tevens buigen we ons ook over de kosten voor het behalen van duurzaamheidsprestaties.

IGG beschikt over ruime ervaring voor ontwerptoetsing

Dit zijn slechts enkele voorbeelden die meegenomen worden tijdens een ontwerptoetsing door de bouweconomen van IGG. Verder valt er te denken aan onder meer risicomanagementkwaliteitsbeheersingkostenraming en investeringskosten. Ook uitdagingen op deze gebieden gaat IGG niet uit de weg.

Met onze ervaring van ruim 25 jaar en een veelvoud aan opdrachtgevers, waardoor wij zijn betrokken bij grote projecten, beschikt IGG over veel deskundigheid. Met hun expertise kunnen onze deskundigen de ontwerptoetsing voor u uitvoeren. 

Wilt u meer weten over onze werkwijze?

Neem dan contact op met IGG.

Neem contact op

Bekijk project

Spuiforum Den Haag

Den Haag

Bekijk project

Golfclubhuis Schiphol - The International

Schiphol

Bekijk project

Museumpark parkeergarage

Bekijk project

Tramtunnel

Den Haag

Bekijk al onze projecten op de overzichtspagina