Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in het dagelijkse leven


Ook in de bouwsector is de term niet meer weg te denken. Duurzaamheid is tegenwoordig een van de belangrijkste criteria waaraan een project moet voldoen. Maar hoe komt u erachter dat een gebouw, brug of ander project duurzaam genoeg is? De experts van IGG voeren een quicksan uit om de duurzaamheid te testen. Zo’n scan kunt u toepassen voorafgaand aan het bouwproces en gedurende alle fases, maar ook als u wilt weten hoe een al bestaand gebouw scoort op duurzaamheid en op welke terreinen er nog winst valt te behalen.

Keurmerk na een quickscan duurzaamheid

IGG controleert een project, gebouw of gebied op duurzaamheid aan de hand van een quickscan, waaruit duurzaamheidslabels voortkomen. IGG vergelijkt hierin de duurzaamheidsambities met het project en brengt vervolgens de verschillende mogelijkheden in kaart.

Er zijn meerdere labels mogelijk, waaronder BREEAM, GPR en LEED. Elk keurmerk past binnen de Nederlandse regel- en wetgeving en staat voor hoge kwaliteit. IGG kijkt naar het meest geschikte label om uw duurzaamheidsambities te verwezenlijken. We leggen graag uit welk keurmerk het beste past bij een project.

Een quickscan duurzaamheid doet meer dan dat

De duurzaamheidsdeskundigen van IGG gaan verder dan alleen het uitvoeren van een quickscan voor duurzaamheid. We berekenen tevens de kosten die verbonden zijn aan het behalen van de duurzaamheidsprestaties. In een rapport beschrijven we de huidige status van een project en geven we advies over eventuele verdere stappen.

Heeft u vragen over de Nederlandse regel- en wetgeving? Wilt u weten welk prijskaartje hangt aan duurzaam bouwen of wilt u weten hoe u de duurzaamheid van een bestaand gebouw kunt verbeteren? 

De duurzaamheidsdeskundigen van IGG doen meer dan alleen het uitvoeren van een quickscan.

Voor meer informatie, neem contact met ons op.

Neem contact op

Bekijk project

Oosterdokseiland kavel 5-6

Amsterdam

Bekijk project

HAUT

Amsterdam

Bekijk project

Centrale huisvesting Leidschendam-Voorburg

Leidschendam

Bekijk project

Sharing Tower

Amsterdam

Bekijk al onze projecten op de overzichtspagina