Grondwaardebepaling


Bij aan- of verkoop van bebouwde of onbebouwde grond is het altijd raadzaam om vooraf een professionele grondwaardebepaling te laten uitvoeren. Dit voorkomt dat de opbrengsten van de verkoop lager uitvallen dan de werkelijke waarde, of dat u meer dan de marktwaarde betaalt.

De inhoud van een grondwaardebepaling

Bij het bepalen van de marktwaarde van gebouwen of gebieden spelen twee factoren een rol: de huidige bestemming en de herbestemmings- of ontwikkelpotentie. Waarvoor wordt de grond op dit moment gebruikt en is er ruimte om deze bestemming te wijzigen? Kan het huidige vastgoed op een andere manier ingezet worden om nieuwe opbrengsten te realiseren, of is het nodig dat bestaande bebouwing gesloopt wordt om plaats te maken voor nieuwbouw?

Wilt u zeker weten dat u als koper of verkoper niets over het hoofd ziet, dan zullen deze factoren in uw grondwaardebepaling moeten worden meegenomen. Daarnaast is het ook belangrijk dat de grondwaardebepaling een eerlijk beeld geeft van de opbrengstpotentie van de grond in kwestie.

Ondersteuning en advies bij uw grondwaardebepaling

IGG heeft jarenlange ervaring met integraal bouweconomisch advies. Ons team heeft alle kennis in huis om een sluitende grondwaardebepaling voor u op te stellen en kan u adviseren over de waarde van alle typen vastgoed. Wij kunnen u als koper meer duidelijkheid bieden over de opbouw van grondprijs en de potentiële waarde van uw investering, waardoor u effectiever kunt onderhandelen. Wenst u grond te verkopen, dan kunnen wij een grondwaardebepaling voor u uitvoeren en u adviseren over de beste manier om de grond te vermarkten.

Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u een afspraak maken om een grondwaardebepaling uit te laten voeren?

Neem contact op

See project

Zalmhaventoren

Rotterdam

See project

Oosterdokseiland - Booking.com

Amsterdam

See project

Redevelopment Osdorpplein

See project

Redevelopment Bergen aan Zee

Bergen aan Zee, the Netherlands

Bekijk al onze projecten op de overzichtspagina

Latest news from IGG

 

2014 edition of Bouwkostenkompas is now available


The new 2014 edition of Bouwkostenkompas is now available The changes for this year of course includes a cost update, reflecting current costs and other new functions have been included The major new addition is a functional/unit rate such as cost per hospital bed, cost per pupil place in schools and cost per parking bay in the case of car

Read more

New signs installed at our office


Today the contractors have installed the new signs at our new office in The

Read more

IGG Bointon de Groot launch the European Construction Costs at MIPIM 2015


The 2015 edition of the popular ECC (European Construction Costs) database is launched on the stand of BOPRO of Belgium at the Belgian National pavilion at MIPIM on Wednesday 11th March In its third year this handy construction cost database, which now includes even more countries (18) presents accurate current costs in a convenient costed

Read more