De bouwkosten zijn slechts een onderdeel


De bouwkosten zijn echter slechts een onderdeel van de totale stichtings- of investeringskosten van een bouwproject – ook de grondkosten, inrichtings- en advieskosten, rentekosten, bouwleges, onvoorziene kosten en eigen kosten van de ontwikkelaar zijn relevant voor het slagen van het project en moeten effectief beheerst kunnen worden. De integrale investeringskostenbewaking van IGG is hiervoor een uitstekend hulpmiddel.

Arno Vonk

Directeur / Senior Deskundige

a.vonk@igg.nl
070 514 54 20
Download vCard

Controle over ieder aspect van uw investering

De bouwsector maakt steeds vaker gebruik van nieuwe contract- en aanbestedingsvormen. Innovatieve contracten zoals DBDBMO en DBFMO hebben de van oudsher duidelijke scheidslijn tussen ontwerpen en bouwen doen vervagen, waardoor het belang van investeringskostenbewaking is toegenomen. De verantwoordelijkheid voor de realisatie van een bouwproject is centraler komen te liggen; zowel opdrachtgevers als aannemers moeten zicht hebben op de totale investeringskosten om effectief op het gewenste resultaat en kwaliteitsniveau aan te kunnen sturen.

IGG heeft een eigen model voor investeringskostenbewaking ontwikkeld om dit inzicht te kunnen bieden. Alle financiële gegevens die relevant zijn voor uw bouwproject worden hierin overzichtelijk vastgelegd en bijgehouden, van budget, verplichtingen en ramingen tot gedetailleerde prognoses van kosten en facturering. Onze adviseurs voorzien u regelmatig van rapportages over de financiële situatie rondom uw bouwproject en laten daarbij zien hoe de totale kosten zich zullen ontwikkelen. Zo heeft u altijd een compleet beeld van de financiële status van uw project en kunt u ieder aspect van uw investering effectief managen.

Bent u benieuwd naar onze unieke aanpak voor investeringskostenbewaking?

Of heeft u vragen over de financiën van uw bouwproject? Neem contact op met IGG en maak een afspraak met een van onze adviseurs. Wij helpen u graag om uw investeringskosten beter inzichtelijk en beheersbaar te maken.

Neem contact op

Bekijk project

IJDock

Amsterdam

Bekijk project

GAK gebouw

Amsterdam

Bekijk project

Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen

Leiden

Bekijk project

Cultuurgebouwcomplex

Hoofddorp

Bekijk al onze projecten op de overzichtspagina