Strategisch vastgoedbeleid


Wie vastgoed bezit, dient een plan te hebben hoe ermee om te gaan. Wat zijn de doelstellingen? Is het voor belegging? Puur voor verkoop? Wilt u het verduurzamen? Of wilt u gaan investeren, uitbreiden en nieuwe voorzieningen aanbrengen? Kiest u voor de korte of juiste lange termijn? En wat te doen met het onderhoud?

Belangrijk bij strategisch vastgoedbeleid is dat er samenhang is tussen de plannen en niet pardoes wordt gereageerd op plotselinge nieuwe situaties. Om te beginnen is het van belang om in kaart te brengen hoeveel en wat voor een vastgoed u in handen hebt en te bedenken wat u ermee van plan bent. Een visie is daarin noodzakelijk. IGG helpt u daarbij op weg.

Arno Vonk MRICS

Directeur / Senior Bouweconomisch Adviseur

a.vonk@igg.nl
070 514 54 20
Download vCard

Wat wordt de inhoud van uw strategisch vastgoedbeleid?

U kunt ervoor kiezen om uw vastgoed te verduurzamen. Welke delen van uw bezit kunnen duurzamer worden gemaakt en hoe kan dit worden bereikt en wat zijn de kosten. Ook goed onderhoud is van belang, zodat uw pand niet aan waarde verliest en er geen achterstallig onderhoud ontstaat.

Binnen het ontwikkelen van een strategisch vastgoedbeleid dient ook te worden gedacht aan renovatie. Naarmate de jaren verstrijken, verliezen oudere panden hun comfort en waarde. Renovatie behoedt uw vastgoed voor verdere achteruitgang. Renovatie kan het slopen van vastgoed betekenen of kiezen voor verbouwingen.


Samen met IGG ontwikkelt u uw strategisch vastgoedbeleid

Ook valt er te denken aan een huisvestingsstrategie. Als werkgever kunt u uw vastgoed dusdanig invullen dat dat invloed heeft op de manier van werken op het kantoor. Door het gebruik van innovatie, nieuwe structuren en ander management. Huisvestingstrategie stoomt uw vastgoed klaar voor de toekomst.

Naast de ontwikkeling van een strategisch vastgoedbeleid neemt IGG ook de financiën onder de loep. Zijn de plannen immers financieel haalbaar? Of is bijsturing noodzakelijk? IGG heeft alle kennis en ervaring om tot een goed doordacht en realistisch strategisch vastgoedbeleid vast te komen.

Verlangt u meer informatie?

Schroom niet om met ons contact op te nemen.

Neem contact op

Bekijk project

Zalmhaventoren

Rotterdam

Bekijk project

Collectiegebouw Boijmans van Beuningen

Rotterdam

Bekijk project

Oosterdokseiland kavel 5-6

Amsterdam

Bekijk project

Vrijheidsmuseum Nijmegen

Nijmegen

Bekijk al onze projecten op de overzichtspagina