Integrale haalbaarheid


Zo’n analyse komt van pas aan het begin van een ontwerptraject, waardoor u een inzicht krijgt van de financiële (on-) mogelijkheden van het ontwerp en u uw plannen kunt aanpassen. Ook geven haalbaarheidsanalyses een idee van de kosten gedurende het bouwproces, zodat u niet te maken krijgt met onverwachte financiële tegenvallers, die kunnen leiden tot vertraging of erger.

Arno Vonk

Directeur / Senior Deskundige

a.vonk@igg.nl
070 514 54 20
Download vCard

Instrumenten ten behoeve van de integrale haalbaarheid

Om de integrale haalbaarheid te ondersteunen zijn naast een haalbaarheidsanalyse andere instrumenten toepasbaar. Een marktanalyse geeft inzicht in de ontwikkelingen, groei en omvang binnen de markt. Contractmanagement en samenwerkingsvormen geven helderheid over de verhoudingen tussen de deelnemers en hun verantwoordelijkheden.

Een kostenraming, een berekening van de investeringskosten en een bouwplanning moeten verder bijdragen aan het voorkomen van kostenoverschrijdingen ofwel faalkosten, onnodige kosten. Alles is erop gericht om tijdig inzicht te krijgen in de financiën, waardoor er op tijd kan worden ingegrepen en te komen met oplossingen als dat nodig is.

Een onderzoek naar de integrale haalbaarheid geeft u financiële zekerheid

Door middel van het onderzoeken van de integrale haalbaarheid van een project kunt u vooraf haast met zekerheid zeggen of de bouwplannen uitvoerbaar zijn. Immers alle kanten van het project worden uitvoerig berekend, geanalyseerd en getoetst aan de Nederlandse regel- en wetgeving.

Wilt u zekerheid over uw bouwplannen? Wilt u inzicht krijgen in de financiën? Wilt u tegenvallers en risico’s voor en tijdens het bouwproces voorkomen? Wilt u oplossingen aangedragen krijgen, mochten de kosten het budget overschrijven? 

IGG helpt u met een onderzoek naar de integrale haalbaarheid van uw plannen!

Neem contact op

Bekijk project

SPOT toren E

Amsterdam

Bekijk project

360 Degrees (city icoon)

Amsterdam

Bekijk project

Tikkertje Trap

Amsterdam

Bekijk project

De Oosterlingen

Amsterdam

Bekijk al onze projecten op de overzichtspagina