Een helder overzicht


Niet alleen om te weten over hoeveel vastgoed een gemeente beschikt en wat de waarde ervan is. Het gaat er ook om dat er aandacht wordt besteed aan het onderhoud, duurzaamheid, levensduurkosten en het vastleggen van een gebouwdossier, waarin panden worden getoetst aan de huidige regel- en wetgeving.

Arno Vonk

Directeur / Senior Deskundige

a.vonk@igg.nl
070 514 54 20
Download vCard

Breng het gemeentelijk vastgoed in kaart

Lang niet alle gemeenten zijn zich ervan bewust hoeveel vastgoed ze in bezit hebben. Zo bleek in 2012 de gemeente Amsterdam meer vastgoedbezit voor verhuur te hebben dan gedacht. Wie het gemeentelijk vastgoed in kaart laat brengen en de waarde ervan te laat taxeren, kan daar groot voordeel van hebben. Ook in het kader van de verplichte vennootschapsbelasting voor gemeenten, die vanaf 2016 geldt, zal de waarde van het vastgoed een groter belang uitmaken op de jaarrekening van de gemeenten.

Maar vastgoed behelst meer dan slechts de waarde. Door middel van een quickscan duurzaamheid kan de duurzaamheid van een gebouw worden gecontroleerd en verbeterd. Een onderhoudsanalyse toont aan welk onderhoud gepleegd moet worden, verlengt de levensduur en zorgt ervoor dat een pand geen waarde verliest.

 

IGG adviseert u over gemeentelijk vastgoed

Het aanleggen van een gebouwdossier verdient ook aanbeveling. Hiermee krijgt de historie van een pand een beeld als het gaat om de conditie en renovaties. Maar ook krijgt u inzicht in keuringen, onderhouds- en gebruiksadviezen en wetten en regels die van toepassing zijn op het pand. Tot slot is een gebouwdossier noodzakelijk bij de overdracht van een gebouw.

Al deze facetten binnen het gemeentelijk vastgoed kunt u overlaten aan de deskundigen van IGG. U kunt vertrouwen op hun kennis, ervaring, advies, objectiviteit en onafhankelijkheid. 

Wilt u de balans van uw gemeentelijk vastgoed goed en helder laten opmaken?

Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Bekijk project

Zalmhaventoren

Rotterdam

Bekijk project

Collectiegebouw Boijmans van Beuningen

Rotterdam

Bekijk project

Oosterdokseiland kavel 5-6

Amsterdam

Bekijk project

Vrijheidsmuseum Nijmegen

Nijmegen

Bekijk al onze projecten op de overzichtspagina