Overheid speelt een grote rol


Niet alleen nieuwbouwprojecten, GWW-projecten, renovaties en herbestemmingstrajecten leggen de nadruk op duurzaam bouwen – ook gebiedsontwikkeling volgt steeds vaker duurzame richtlijnen. De overheid speelt hierbij een grote rol; projecten die een goede balans vinden tussen mens, milieu en meerwaarde krijgen meer steun en worden in toenemende mate door regelgeving gestimuleerd.

Arno Vonk

Directeur / Senior Bouweconomisch Adviseur

a.vonk@igg.nl
070 514 54 20
Download vCard

Duurzame gebiedsontwikkeling brengt vanzelfsprekend ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Er zijn vele partijen betrokken bij het proces, ieder met eigen eisen en wensen. Wat is de beste manier om hiermee om te gaan? Hoe houdt u de financiële risico’s binnen de perken? En hoe maakt u de duurzame doelstellingen van uw project duidelijk meetbaar? De adviseurs van IGG maken u graag wegwijs in de wereld van duurzame gebiedsontwikkeling.

Een concrete kijk op duurzaamheid

Duurzame gebiedsontwikkeling biedt interessante voordelen voor alle betrokkenen. Omwonenden profiteren van meer leefbaarheid op lange termijn, terwijl zakelijke partijen verzekerd zijn van langdurige commerciële waarde. Ook gemeenten hebben baat bij duurzame gebiedsontwikkeling: het versterkt immers hun groene imago.

Om deze potentiële waarde concreet naar uw project te kunnen vertalen moet hij wel eerst worden gedefinieerd. Er zijn een aantal Nederlandse duurzaamheidslabels die hiervoor geschikt zijn, zoals BREEAM-NL. Maar alleen een definitie is niet voldoende om duurzame gebiedsontwikkeling effectief te kunnen beheersen. U moet ook bepalen welke organisatievorm en contractvorm het meest geschikt zijn om uw visie vorm te geven. Daarbij zult u ook gedurende het gehele proces moeten toezien op effectieve kostenbeheersing.

IGG kan u op al deze gebieden integraal ondersteunen. Onze bouweconomisch specialisten hebben ervaring met alle facetten van duurzame gebiedsontwikkeling en kunnen u in iedere fase van het bouw- en ontwikkelproces adviseren. 

Heeft u vragen over een specifiek project en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Maak dan een afspraak met ons team.

Neem contact op

Bekijk project

Oosterdokseiland kavel 5-6

Amsterdam

Bekijk project

HAUT

Amsterdam

Bekijk project

Centrale huisvesting Leidschendam-Voorburg

Leidschendam

Bekijk project

Sharing Tower

Amsterdam

Bekijk al onze projecten op de overzichtspagina