Transparantie en duidelijkheid over het programma van essentieel belang


Duurzaam bouwen wordt binnen de Nederlandse bouwsector steeds vanzelfsprekender. Duurzame objecten zijn minder belastend voor milieu en omgeving en bieden daarbij een meer solide basis voor gebruik en exploitatie op lange termijn. Dit biedt voor zowel vastgoedeigenaren als –gebruikers interessante perspectieven, waarbij het natuurlijk wel belangrijk is dat beide groepen duurzaamheid en energieverbruik effectief kunnen meten. 

Arno Vonk

Directeur / Senior Deskundige

a.vonk@igg.nl
070 514 54 20
Download vCard

De Dutch Green Building Council (DGBC) heeft daarom de Benchmark duurzaamheid en energieverbruik ontwikkeld: een interactieve tool waarmee gebruikers de duurzaamheidsprestaties van vastgoedportefeuilles in kaart kunnen brengen en eenvoudig kunnen vergelijken. IGG is lid van de DGBC en heeft alle kennis in huis die nodig is om u bij het uitvoeren van een benchmark duurzaamheid en energieverbruik te ondersteunen.

Beter inzicht in duurzaamheidsprestaties

De verduurzaming van vastgoed kan voor veel hoofdbrekens zorgen. Hoe kunt u van tevoren weten welke maatregelen het beste rendement zullen bieden? Hoe zorgt u ervoor dat de financiële risico’s beperkt blijven? En hoe kiest u de optimale verduurzamingsstrategie voor ieder object binnen uw vastgoedportefeuille?

De benchmark duurzaamheid en energieverbruik biedt de mogelijkheid om uw vastgoed te vergelijken met objecten en panden van soortgelijke typen. Hierdoor hoeft u zelf niet steeds opnieuw het wiel uit te vinden; u ziet snel welke maatregelen voor specifieke gebouwtypen de beste resultaten bieden tegen de laagste kosten en kunt daardoor beter invulling geven aan eventuele verduurzamingstrajecten. Bovendien kunt u via de tool zelf analyses binnen uw portefeuille uitvoeren, waardoor u beter zicht krijgt op de ontwikkeling van uw strategie.

Wilt u een benchmark duurzaamheid en energieverbruik laten uitvoeren voor uw vastgoed of heeft u vragen over duurzaam bouwen?

De adviseurs van IGG staan voor u klaar. Neem contact op met ons team en maak een afspraak; wij leggen u graag uit wat de mogelijkheden zijn.

Neem contact op

Bekijk project

The Dutch Mountains

Eindhoven

Bekijk project

Amstelkwartiek Kavel 5 - Elements

Amsterdam

Bekijk project

A'DAM Toren

Amsterdam

Bekijk project

Advies zonnepanelen

Breda

Bekijk al onze projecten op de overzichtspagina