Sui Ming Li


Na de HTS in Rotterdam is Sui Ming begonnen bij Randstad Polytechniek (bouwtechnisch uitzendbureau) als bouwkundige tekenaar c.q. medewerker. Hij heeft hier aan verschillende woning- en utiliteitsbouwprojecten gewerkt, voor architecten- en ingenieursbureaus, gemeentes en bouwbedrijven.

In de periode 1996 t/m 1998 is hij in dienst geweest bij Arcadis Bouwinfra als 1e bouwkundige tekenaar voor het uitwerken van project De Resident tussen Centraal Station en Gemeentehuis Den Haag. Sui Ming had eerder aangegeven dat hij graag kostenkennis wilde opdoen bij de kostenafdeling, maar dat bleek toen helaas niet mogelijk.

In oktober 1998 begint hij als calculator bij Ingenieursbureau Multical. Daar stelt hij voor diverse soorten bouwprojecten de kostenramingen op. Hij ondersteunt de afdeling Bestekken met het schrijven van bestekken. Na het behalen van zijn diploma van de basisopleiding Bouwkostendeskundige aan de Haagse Hogeschool kan hij vanaf 2005 doorgroeien als bouwkostendeskundige, waarbij hij zelfstandig projecten mag runnen.

Van 2006 tot 2019 werkt Sui Ming bij Aronsohn raadgevende ingenieurs als bouwkostendeskundige en sinds 2015 ook als bestekschrijver na het volgen van de opleiding bestekschrijver woning- en utiliteitsbouw. Binnen Aronsohn Constructies stelt hij de constructieve kostenramingen op vanaf VO t/m bestekfase voor alle grote en complexe projecten, zoals de nieuwbouw van het Erasmus MC in Rotterdam, Meander MC in Amersfoort, Renovatie Sportpaleis Ahoy en Stadskantoor Deventer. Tevens heeft hij de constructieve bestekken geschreven voor projecten als Oosterdokseiland kavel 5b/6, vernieuwbouw Naturalis en OCC Spuikwartier.

Voor de afdeling Aronsohn Management maakt hij bouwkundige budgetramingen van vele universiteiten als UvA, VU, RUL, TUD, TU/e en RUU en hij beoordeelt meer- en minderwerken van alle lopende projecten. Aronsohn werkt sinds 2010 met BIM, dus alle projecten worden met Revit gemodelleerd en hierdoor doet hij veel kennis op van het werken met BIM en het opstellen van kostenramingen op basis van het IFC-model.

In 2019 is Sui Ming gestart bij IGG als senior bouwkostendeskundige. Zijn taken bestaan vooral uit het opstellen van begrotingen, het toetsen van plannen aan budgetteren en het adviseren van opdrachtgevers over het beheersen van de bouwkosten.

Sui Ming Li

Sui Ming Li

Deel dit met anderen

Adviesdiensten

  • Calculaties
  • Bouwkosten kompas
  • Calculaties
  • Bouwkosten index

Producten

  • Bouwkosten check
  • Investeringen
  • Bouwkosten index
  • Bouwleges

Wilt u ook samenwerken met IGG?

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in een inhoudelijke kennismaking?

Neem contact met ons op