Sui Ming Li
E : s.li@igg.nl
T : 0705145420
Download vCard

Sui Ming Li

Senior Bouweconomisch Adviseur / Projectleider

Biografie

Na de HTS in Rotterdam is Sui Ming (1965) begonnen bij Randstad Polytechniek (bouwtechnisch uitzendbureau) als bouwkundige tekenaar c.q. medewerker. Hij heeft hier aan verschillende woning- en utiliteitsbouwprojecten gewerkt, voor architecten- en ingenieursbureaus, gemeentes en bouwbedrijven.

In de periode 1996 t/m 1998 is hij in dienst geweest bij Arcadis Bouwinfra als 1e bouwkundige tekenaar voor het uitwerken van project ‘De Resident’ tussen Centraal Station en Gemeentehuis Den Haag. Sui Ming had eerder aangegeven dat hij graag kostenkennis wilde opdoen bij de kostenafdeling, maar dat bleek toen helaas niet mogelijk.

In oktober 1998 begint hij als calculator bij Ingenieursbureau Multical. Daar stelt hij voor diverse soorten bouwprojecten de kostenramingen op. Hij ondersteunt de afdeling ‘Bestekken’ met het schrijven van bestekken. Na het behalen van zijn diploma van de basisopleiding “Bouwkostendeskundige” aan de Haagse Hogeschool kan hij vanaf 2005 doorgroeien als bouwkostendeskundige, waarbij hij zelfstandig projecten mag runnen.

Van 2006 tot 2019 werkt Sui Ming bij Aronsohn raadgevende ingenieurs als bouwkostendeskundige en sinds 2015 ook als bestekschrijver na het volgen van de opleiding bestekschrijver woning- en utiliteitsbouw. Binnen Aronsohn Constructies stelt hij de constructieve kostenramingen op vanaf VO t/m bestekfase voor alle grote en complexe projecten, zoals de nieuwbouw van het Erasmus MC in Rotterdam, Meander MC in Amersfoort, Renovatie Sportpaleis Ahoy en Stadskantoor Deventer. Tevens heeft hij de constructieve bestekken geschreven voor projecten als Oosterdokseiland kavel 5b/6, vernieuwbouw Naturalis en OCC Spuikwartier.

Voor de afdeling Aronsohn Management maakt hij bouwkundige budgetramingen van vele universiteiten als UvA, VU, RUL, TUD, TU/e en RUU en hij beoordeelt meer- en minderwerken van alle lopende projecten. Aronsohn werkt sinds 2010 met BIM, dus alle projecten worden met Revit gemodelleerd en hierdoor doet hij veel kennis op van het werken met BIM en het opstellen van kostenramingen op basis van het IFC-model.

In juni 2019 is Sui Ming gestart bij IGG als senior bouwkostendeskundige. Zijn taken bestaan vooral uit het opstellen van begrotingen, het toetsen van plannen aan budgetteren en het adviseren van opdrachtgevers over het beheersen van de bouwkosten.


 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners