IGG Bouweconomie Team - IGG Bouweconomie

Onze mensen zijn de
kracht van IGG
Bouweconomie

Wij zijn IGG Bouweconomie

Onze mensen zijn de kracht van IGG Bouweconomie. Zij zijn het die zorgen voor de unieke inbreng die uw project het financiële fundament geven. De adviseurs van IGG stellen de klant centraal en bepalen op een onafhankelijke wijze de juiste aanpak. Het team bestaat uit inmiddels ruim 50 specialisten die dagelijks advies, dat en 3D modellen combineren tot een advies waar u als opdrachtgever projecten op kunt bouwen. op iedere specialisme heeft IGG meerdere deskundige die kunnen adviseren, tevens ontwikkelen we kennis het kunde binnen ons bureau waarme we altijd de trends en actualiteiten volgen.

Doordat IGG in teamverband werkt krijgt u bij het inschakelen van een deskundige altijd de kennis en ervaring van het hele bedrijf. En dit doen we altijd met ons unieke kernwaarden.

  • Durf anders te denken
  • Ontwikkel kennis en kunde
  • Werk zelfstandig maar niet solistisch
  • Wees altijd oprecht, objectief en onafhankelijk
  • Building happiness

Abdullah Altintas

Bouweconomisch adviseur / Projectleider

Meer info

Abdullah Altintas

Bouweconomisch adviseur / Projectleider


Abdullah is afgestudeerd aan de TU Delft met als specialisatie Design & Construction Management. Tijdens en na zijn studie werkte hij bij een adviesbureau en een projectontwikkelaar.

Sinds 2016 is Abdullah werkzaam bij IGG als bouwkostendeskundige en houdt hij zich voornamelijk bezig met productontwikkeling. Daarnaast stelt hij bouwkostenbegrotingen op en toetst deze ook. Voert hij haalbaarheidsstudies uit en adviseert hij de opdrachtgever met betrekking tot bouwkosten van complexe bouwprojecten.

Het ontwerp- en realisatieproces is complex, zit vol risico’s en vereist een goede sturing met inzicht. Als bouwkostendeskundige vindt Abdullah het bijzonder interessant om deze complexe projecten in een vroege fase met creatieve en integrale oplossingen te sturen die leiden tot een beter resultaat binnen de projectkaders van tijd, geld en kwaliteit.

Abdullah is zeer betrokken, denkt proactief mee en zoekt naar integrale oplossingen om complexe projecten gerealiseerd te kunnen krijgen.

Ahmed Ahmed

Bouweconomisch adviseur

Meer info

Ahmed Ahmed

Bouweconomisch adviseur


Ahmed heeft in 2018 zijn Master Building Technology aan de Technische Universiteit Delft voltooid op het gebied van draagconstructie, bouwconstructie en bouwfysica. Voor zijn afstudeerproject hield hij zich bezig met het ontwikkelen van een duurzame innovatieve transparante gevel voor de utiliteitsbouw. Na zijn studie heeft hij gewerkt bij een raadgevend ingenieursbureau.

Sinds 2019 is Ahmed werkzaam bij IGG als bouw economisch adviseur, waarbij zijn taken gericht zijn op het opstellen van haalbaarheidsstudies, ramingen en begrotingen op basis van het analyseren van complexe bouwprojecten gedurende verschillende ontwerpfases. Door de stijging van de complexiteit van bouwprojecten, zijn adequate bouwkostenadviezen fundamenteel om financiële haalbaarheid te waarborgen. Hierdoor zet Ahmed zijn bouwtechnische kennis en expertise in om opdrachtgevers te voorzien met integrale perspectief op het gebied van bouwkosten.

Ahmed is zeer gedreven om complexe bouwprojecten tot positieve resultaten te brengen, waarbij mogelijke risico’s tijdig opgemerkt worden. Hierbij hoort een proactieve aanpak, gezonde verhouding tussen kwaliteit en bouwbudget, klantgerichtheid en betrokkenheid binnen diverse woning- en utiliteitsprojecten. Tevens zijn dit zijn aandrijvingskrachten.

Aleyna Karabulut

Bouweconomisch adviseur / Projectleider

Meer info

Aleyna Karabulut

Bouweconomisch adviseur / Projectleider


Aleyna heeft de opleiding Bouwkunde in 2013 afgerond aan de Hogeschool in Rotterdam. Na afronding van haar opleiding begon zij met werken bij een kleine architectenbureau in Den Haag. Hier heeft zij gedurende een jaar gewerkt als bouwkundig tekenaar.

Al gauw bleek dat zij meer grip op bouwkosten wilde en daarom startte zij als junior calculator bij een middelgroot bouwbedrijf in Wateringen. Hier heeft zij drie-en-een-half jaar aan diverse woningbouwprojecten gewerkt. Om zichzelf verder te verdiepen in bouwkosten heeft zij tijdens haar loopbaan bij deze aannemer de opleiding Bouwkosten aan de HTI (Hoger Technische instituut) in Amsterdam gevolgd.

Sinds 2019 is Aleyna werkzaam bij IGG als bouw economisch adviseur. Zij houdt zich bezig met diverse woning-, en utiliteitsbouw projecten.

Arno Vonk MRICS

Directeur / Sr. Bouweconomisch adviseur

Meer info

Arno Vonk MRICS

Directeur / Sr. Bouweconomisch adviseur


Arno heeft Bouwkunde en een Master Management in The Built Environment gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft, waar hij in 2003 met een eervolle vermelding is afgestudeerd. In 2004 is Arno bij IGG gestart als planeconoom en sinds 2012 is hij directeur/eigenaar van IGG. Hij houdt zich bezig met complexe utilitaire projecten en gebiedsontwikkelingen. De kracht van zijn werkzaamheden ligt zowel in de vroege fase van een ontwikkeling, teneinde het project de juiste financiële richting op te sturen, als in de latere fase, wanneer ontwerpoptimalisaties binnen de gewenste kwaliteits- en financiële kaders noodzakelijk zijn.

Arno is betrokken geweest bij projecten zoals de uitbreiding van de Amsterdam ArenA, Differ Eindhoven en Adamtoren. Tevens is hij de grondlegger van het BouwkostenKompas met de uitgaven Woning- en Utiliteitsbouw, GWW en Installaties.

Arno is zeer betrokken bij de projecten en zorgt er altijd voor dat projecten binnen de gestelde budgetten worden gerealiseerd met behoud van de esthetische kernkwaliteiten.

Awinash Baldew

Bouweconomisch adviseur / Projectleider

Meer info

Awinash Baldew

Bouweconomisch adviseur / Projectleider


Awinash startte in 2008 zijn studie Bouwkunde aan de MTS en vervolgde deze aan de HTS te Rotterdam. Gedurende zijn HTS-opleiding was hij parttime werkzaam bij een multidisciplinaire ingenieursbureau. Hier kwam hij in aanraking met bouwkosten en onderhoud & beheer; dit heeft hij sindsdien niet meer losgelaten. Om zich verder te verdiepen in bouwkosten, heeft hij na de HTS de bouwkostenopleiding aan de HTI (Hoger Technisch Instituut) in Amsterdam gevolgd.

Sinds 2017 is Awinash werkzaam als bouwkostenadviseur bij IGG. Naast zijn taken zoals het maken van kostenraming, bouwkostenadvies, scenariostudies, second opinions, bouwkostenmanagement, Investeringscalculaties en exploitatiebegrotingen, houdt hij zich bezig met een grote diversiteit aan complexe projecten.

In alle fasen van een bouwcyclus geeft Awinash advies over de (ge)bouwkosten. Samen met de betrokkenen probeert hij altijd een weg te vinden, anders maakt hij er één.

Bart Klarenbeek

Bouweconomisch adviseur / Projectleider

Meer info

Bart Klarenbeek

Bouweconomisch adviseur / Projectleider


Bart is een professional die in 2022 bij IGG aan de slag is gegaan en veel kennis heeft meegebracht. Na opleiding Bouwmanagement & Vastgoed aan Hogeschool Nholland Haarlem begon in 2006 zijn carrière bij BAM woningbouw, waar hij werkzaam was op de afdeling bedrijfsbureau van concept woning Waarde & Riant. Daarna werkte hij als calculator, werkvoorbereider en inkoper bij ontwikkelende aannemer Bouwbedrijf van der Gragt (onderdeel van T&G bouwcombinatie samen met Tervoort Egmond) en als Senior Kostendeskundige bij BPD Gebiedsontwikkeling. Bart is betrokken geweest bij diverse woon- en utiliteitsprojecten, zowel nieuwbouw als renovatie.

Naast deze brede ervaring heeft hij juli 2022 post-HBO opleiding Kostendeskundige Bouw afgerond bij Vitriuvius opleidingen.  Als afsluiting van de opleiding heeft een presentatie gegeven over welk effect Conceptueel bouwen en industrieel bouwen heeft op de totale kosten van eigenaarschap. In verschillende exploitatie scenario’s heeft hij laten zien wat de invloed is van het verschil in stichtingskosten, waarbij de relatie wordt gelegd met de residuele grondwaarde in vastgoedexploitatie en de grondexploitatie. De doelgroep voor het onderzoek is de middeninkomens en met de uitkomst van dit onderzoek hoop ik overheid en initiatiefnemers te inspireren en te overtuigen, van de kracht van een sterke scenario analyse bij weloverwogen besluitvorming in vroege ontwikkelfases.

Bart-Jan Schets

Bouweconomisch adviseur

Meer info

Bart-Jan Schets

Bouweconomisch adviseur


Bart-Jan heeft zijn bachelor opleiding Bouwtechnische bedrijfskunde in 2015 afgerond aan de Hogeschool Avans te Tilburg. Zijn gezamenlijke afstudeeronderzoek richtte zich op het komen tot een verbeterd tendertraject bij Hurks Bouw ’s-Hertogenbosch, waarbij zoeken naar de juiste beantwoording van de complexer wordende klantvraag centraal stond.

Na zijn studie startte hij zijn carrière bij diverse werkgevers zowel binnen als buiten de bouwsector om zoveel mogelijk inzichten te creëren. Deze inzichten hebben geleid tot een duidelijke visie waarin Bart-Jan zich wil ontwikkelen op bouw economisch vlak, daar waar zijn interesses en kwaliteiten het best tot zijn recht komen. Sinds 2019 werkt Bart-Jan bij IGG als bouw economisch adviseur.

Daarbij wordt Bart-Jan gedreven door onderwerpen als effectief, duurzaam, circulair, demontabel, slim & data gedreven bouwen en werken.

Belinda Lebbink

Adviseur expertisecentrum bouwkosten

Meer info

Belinda Lebbink

Adviseur expertisecentrum bouwkosten


Ben van der Hoeven

Bouweconomisch adviseur / Projectleider

Meer info

Ben van der Hoeven

Bouweconomisch adviseur / Projectleider


Ben heeft zijn studie Bouwkunde gevolgd aan de Hogeschool Rotterdam. Vervolgens heeft hij in 2013 zijn Masteropleiding Real Estate Management and Development afgerond aan de Technische Universiteit Eindhoven en ondertussen circa 8 jaar werkervaring opgedaan bij diverse ontwikkelende aannemers. Sinds 2017 werkt Ben bij IGG als bouw economisch adviseur.

De opgedane praktijkervaring en theoretische kennis van Ben op zowel technisch als economisch vlak vormen de basis om opdrachtgevers goed advies te kunnen geven. Hiermee is hij in te zetten op alle gebieden die bouweconomie raken. Voor IGG is Ben onder andere betrokken (geweest) bij diverse projecten als Tijdelijke Huisvesting Tweede Kamer in Den Haag, het bouwkostenmanagement voor alle COA-locaties, de actualisatie van grond- en vastgoedexploitatie voor de Gemeente Binnenmaas, legescontroles en Transformatie EuroPlaza in Amsterdam.

Bente Hof

Bouweconomisch adviseur

Meer info

Bente Hof

Bouweconomisch adviseur


Bianca Botha

Bouweconomisch adviseur

Meer info

Bianca Botha

Bouweconomisch adviseur


Bianca studeerde Bachelors of Science, Quantity Surveying in Zuid-Afrika aan de Universiteit van Pretoria en voltooide ook haar eredoctoraat in hetzelfde vakgebied. Ze voltooide haar studie in 2017 en is sindsdien fulltime Quantity Surveyor. Ze werkte ook een jaar als projectmanager en ontdekte dat ze er echt een passie voor heeft. In 2020 verhuisde ze naar Nederland en begon met werken als calculator bij een internationaal bouwbedrijf. In 2021 behaalde ze haar professionele accreditatie van de South African Council for Quantity Surveyors en ook van de Royal Institute of Charted Surveyors. Tijdens haar carrière was ze betrokken bij verschillende projecten zoals woningbouw, woongebouwen, kantoorgebouwen, scholen, politiebureaus, winkelcentra, luxe lodges en datacenters. Sinds 2022 is Bianca werkzaam bij IGG als bouw economisch adviseur. Zij houdt zich bezig met diverse woning-, en utiliteitsbouwprojecten.

Cihan Sezer

Bouweconomisch adviseur / Projectleider

Meer info

Cihan Sezer

Bouweconomisch adviseur / Projectleider


Cihan startte in 2004 zijn studie Bouwkunde aan de MTS. Na afronding van zijn opleiding begon hij met werken bij een architectenbureau in Voorburg. Na een jaar werkervaring op te hebben gedaan is hij begonnen aan zijn HTS bouwkunde opleiding aan de Haagse Hogeschool.

Na afronding van zijn opleiding is hij in 2015 begonnen als calculator bij een calculatiebureau. Hier hield hij zich bezig met het maken van directie begrotingen van diverse kleine- en grote projecten. Om zichzelf verder te verdiepen in bouwkosten heeft hij tijdens zijn loopbaan de opleiding Bouwkosten aan de HTI (Hoger Technische instituut) in Amsterdam gevolgd.

Sinds 2020 is Cihan werkzaam bij IGG als bouw economisch adviseur. Hij houdt zich bezig met diverse woning-, en utiliteitsbouw projecten.

Cor Guyt

Bouweconomisch adviseur installaties

Meer info

Cor Guyt

Bouweconomisch adviseur installaties


Cor heeft veel theoretische kennis opgedaan van installaties door het volgen van technisch onderwijs (LTS, MTS en HTS).  De praktische kennis is verkregen door het werken bij meerdere installateurs en adviesbureaus.

Zijn kennis en ervaring, van zowel ontwerp en uitvoering van installaties zorgt ervaar dat hij een goede sparringpartner is en dat hij complete, reële, en marktconforme kostenramingen kan opstellen.

Dilek Kilic

Bouweconomisch adviseur / Projectleider

Meer info

Dilek Kilic

Bouweconomisch adviseur / Projectleider


Eda Akaltun

Bouweconomisch adviseur

Meer info

Eda Akaltun

Bouweconomisch adviseur


Eddy Schwartz

Adviseur expertisecentrum bouwkosten

Meer info

Eddy Schwartz

Adviseur expertisecentrum bouwkosten


Fabian Dech

Projectmanager Online

Meer info

Fabian Dech

Projectmanager Online


Gilbert Coers

Accountmanager

Meer info

Gilbert Coers

Accountmanager


Gilbert zoekt altijd naar de best denkbare situatie, combinatie of relatie. Met zijn achtergrond van (HTS-)techniek enerzijds en communicatie & filosofie anderzijds, brengt hij mensen bij elkaar. Met als streven dat alle partijen winnen, met elkaar.

Hoe inspirerend is het om, met de beste specialisten aan boord en altijd binnen het gestelde budget, aansprekende projecten te realiseren en onze gemeenschappelijke omgeving steeds een stukje mooier te kleuren?

Samen weet je meer, sta je sterker en presteer je beter.

Guido van Veen

Bouweconomisch adviseur

Meer info

Guido van Veen

Bouweconomisch adviseur


Guido heeft in 2014 de masterstudie Construction Management & Engineering met eervolle vermelding afgerond aan de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Eindhoven. Voor zijn masterstudie heeft hij aan de Hogeschool van Amsterdam zijn bachelor diploma Bouwmanagement behaald. Na zijn studieperiode heeft hij anderhalf jaar als asset manager gewerkt bij Arcadis, maar is sinds 2016 werkzaam bij IGG als bouw economisch adviseur.

Guido heeft zich voor langere tijd fulltime ingezet als kostenmanager van het grootschalige en multidisciplinaire Schiphol A-gebied-project. Nu richt hij zich op diverse woning- en utiliteitsbouwprojecten, alsmede renovatie- en gezondheidszorgprojecten.

De kracht van Guido is zijn klantgerichtheid, leergierigheid en betrokkenheid binnen projecten.

Hasan Sahin

Bouweconomisch adviseur

Meer info

Hasan Sahin

Bouweconomisch adviseur


Indy Steenbergen

Bouweconomisch adviseur

Meer info

Indy Steenbergen

Bouweconomisch adviseur


Irene Bointon

Officemanagement

Meer info

Irene Bointon

Officemanagement


Irene is sinds 2010 werkzaam bij IGG. Zij is verantwoordelijk voor de boekhouding, crediteurenadministratie en de personeelszaken.

Jan Maurits Schoonenberg

NEN 2580 specialist

Meer info

Jan Maurits Schoonenberg

NEN 2580 specialist


Janna Wouda

Adviseur aanbesteden en contracteren

Meer info

Janna Wouda

Adviseur aanbesteden en contracteren


Jeroen Hilbrands

Bouweconomisch adviseur / Projectleider

Meer info

Jeroen Hilbrands

Bouweconomisch adviseur / Projectleider


Jeroen is voor de studie bouwkunde afgestudeerd aan de Haagse Hogeschool.

Tijdens zijn opleiding deed hij praktijkervaring op bij zowel de gemeente, architectenbureau als verschillende aannemers.  Zijn voorkeur gaat vanaf die tijd uit naar het geven van bouwkundig financieel advies en heeft hij hierin enige kennis en ervaring opgedaan bij een kostenadviesbureau.

Sinds 2018 is Jeroen bij IGG werkzaam als bouw economisch adviseur. Hij houdt zich bezig met onder andere het opstellen van ramingen en begrotingen voor diverse projecten in verschillende bouwfasen. Ook het toetsen van budgetten en legeskosten, het adviseren van projectteams en opdrachtgevers met betrekking tot bouwkosten behoren tot zijn specialiteiten.

John Koks

Sr. Bouweconomisch adviseur / Directie

Meer info

John Koks

Sr. Bouweconomisch adviseur / Directie


John begon zijn studie bouwkunde aan de MTS en vervolgde deze aan de HTS in Den Haag. Gedurende de beginperiode van zijn carrière was John bij diverse architectenbureaus werkzaam als CAD-tekenaar en projectleider, vervolgde hij zijn studie aan de HES in Rotterdam, waar hij Post H.T.O. Bedrijfskunde studeerde en heeft John de opleiding Makelaardij en Vastgoed met succes afgerond.

Van 1999 tot 2017 is John als bouwkostendeskundige en projectmanager werkzaam geweest bij atelier PRO. Tijdens zijn loopbaan bij PRO volgde hij de opleidingen Bouwkostendeskundige, Begroten in de Ontwerpfase, Bestekschrijver STABU, Rekenen op Vastgoed en Ondernemerschap in de Bouw (TU-Twente). Naast bouwkostenadvies behoorde ook de bureaucoördinatie met als taken (project-) budgetbewaking, planning maninzet en kwaliteitsbewaking tot zijn verantwoordelijkheden.

Vanaf 2006 ontwikkelt en coördineert John het gebruik van BIM ten aanzien van kosten en specificaties binnen ontwerp- en uitvoeringstrajecten. Onderdeel daarvan is ook het delen van kennis op dit vlak met projectpartners en opdrachtgevers, zoals de overheid van Luxemburg.

In 2017 is John bij IGG gestart als senior bouwkostendeskundige en BIM-specialist. Zijn taken zijn: het opstellen van ramingen en begrotingen, het toetsen van plannen en budgetten, het adviseren van de opdrachtgever met betrekking tot bouwkosten, het adviseren van de projectteams en opdrachtgevers met betrekking tot de regelgeving, alsmede het begeleiden en sturen van projecten in ontwerp en uitvoering. Voor IGG is John o.a. betrokken bij het nieuwe A-gebied van Schiphol, het Lego Discovery Center in Scheveningen en de herbestemming van de Ambachtsschool in Enschede.

Naast zijn werkzaamheden bij IGG is John tevens gastdocent bij de post HBO-opleiding Bouwkostendeskundige.

Kadriye Delikus

Officemanagement

Meer info

Kadriye Delikus

Officemanagement


Lynsey Merling Meijer

Management Assistent

Meer info

Lynsey Merling Meijer

Management Assistent


Maarten van der Boor

Bouweconomisch adviseur

Meer info

Maarten van der Boor

Bouweconomisch adviseur


Marc Hengstmangers

Directeur / Sr. Bouweconomisch adviseur

Meer info

Marc Hengstmangers

Directeur / Sr. Bouweconomisch adviseur


Marc werd door zijn ouders – respectievelijk dominee en muzikant – gestimuleerd eigen keuzes te maken. Zijn interesse voor kunstwerken voerde hem via een studie civiele techniek aan de HTS naar de getallen door de militaire dienstplicht. Hij berekende schade aan gebouwen (na militaire oefeningen) en stuurde aannemers aan om zaken te herstellen. Zo vond hij zijn weg naar IGG als kostencalculator. Na verloop van jaren verruilde Marc zijn baan bij IGG voor een meer internationale uitdaging, waar hij zich vooral verdiepte in de operationele kant. Als baas van een zelfstandige unit, leerde hij – op basis van duurzaam leiderschap – het beste uit een team te halen. De kunst daarbij is ieder specialisme op waarde te schatten en naar beste kunnen in te zetten. Zo is een team in staat tot grootse prestaties, zoals je ook in de sport ziet.

Sinds 2017 is Marc Hengstmangers weer terug in de stal van IGG. Deze keer niet alleen als bouw economisch adviseur maar vooral als operationeel directeur. Met zijn terugkeer bij IGG zet Marc zich in voor de optimalisering van de resultaten en de efficiëntie in de projecten door de juiste mensen op de juiste plek in te zetten. Hij introduceerde Scrum bij IGG waarmee alles in Sprints wordt aangepakt. Centraal bij de nieuwe ontwikkelingen staat de continuïteit bij de opdrachtgevers en daarna komt de focus op groei. Een eerste resultaat was het behalen van het felbegeerde ISO-certificaat. Het HRM-beleid richt zich op projectleiders die volledig verantwoordelijk zijn voor projecten: planning, resultaat (financieel), klantcontact en – tevredenheid en het leiden van een team. Er wordt ingezet op de kansen die er in de toekomst liggen en Marc managet het speelveld van oude en nieuwe talenten.

Marc is trots op de projecten waar IGG aan werkt en gebruikt graag de energie van mensen met innovatieve ideeën en zoekt daar passende teams bij. Een medewerker van IGG is duidelijk – onafhankelijk – flexibel – verrassend door dieper, beter advies – werkt op hoog niveau – levert kwaliteit – en is trots op wat hij levert.  Op deze manier kan IGG doen waarvoor het bestaat: het financieel begeleiden van de droom van een ander naar de realiteit.

Marian de Groot

Officemanagement

Meer info

Marian de Groot

Officemanagement


Marian werkt sinds 2004 bij IGG en is verantwoordelijk voor de facturatie van de projecten.

Mario van Veen

Bouweconomisch adviseur / Projectleider

Meer info

Mario van Veen

Bouweconomisch adviseur / Projectleider


Mario begon zijn studie Bouwkunde aan de MTS en deed zijn praktijkervaring op bij diverse architectenbureaus en aannemers. Vervolgens heeft hij zich op de HTS met bijzondere interesse verdiept in bouwkostenmanagement.

Sinds 2014 is Mario bij IGG werkzaam als bouw economisch adviseur en houdt hij zich bezig met o.a. het opstellen van ramingen en begrotingen, het toetsen van budgetten, het adviseren van de opdrachtgever met betrekking tot bouwkosten en kennisniveau ontwikkeling van de huidige bouwmarkt. In de rol van kostenadviseur is hij zeer betrokken en geeft hij in een vroeg stadium advies over het ontwerp en het ontwikkelproces om deze naar een goede kosten- en kwaliteitsverhouding te begeleiden, waardoor zo veel mogelijk financiële risico’s inzichtelijk gemaakt of uitgesloten kunnen worden.

Michael de Joode

Bouweconomisch adviseur / Projectleider

Meer info

Michael de Joode

Bouweconomisch adviseur / Projectleider


Mike Misset

Bouweconomisch adviseur

Meer info

Mike Misset

Bouweconomisch adviseur


Mohamed Boutasghount

Bouweconomisch adviseur

Meer info

Mohamed Boutasghount

Bouweconomisch adviseur


Natasha van Hoek

Bouweconomisch adviseur

Meer info

Natasha van Hoek

Bouweconomisch adviseur


Ik heb Architectural technology & Construction management gestudeerd in Kopenhagen, Denemarken. Ik specialiseerde me in BIM en het bouwproces, maar kreeg gelijktijdig veel interesse in de calculaties en kostenberekeningen.

Ik heb een aantal jaar als BIM-modelleur gewerkt, maar wilde ook op de kostenafdeling werken om een nieuw perspectief op de industrie te krijgen. Vervolgens heb ik als Junior calculator voor een aannemer gewerkt.

Sinds 2022 ben ik werkzaam bij IGG als bouw economisch adviseur. Ik heb aan verschillende projecten, variërend van residentiële tot utiliteitsprojecten gewerkt.

Radjen Doekharan

Bouweconomisch adviseur installaties

Meer info

Radjen Doekharan

Bouweconomisch adviseur installaties


Radjen is na zijn LTS gelijk begonnen met werken bij een middelgroot installatiebedrijf in Zwijndrecht. Daarnaast heeft hij diverse studies, zoals technicus sterkstroominstallaties TSI, in de avond uren gevolgd. Tijdens zijn loopbaan heeft hij bij diverse installateurs gewerkt als (hoofd)calculator. Daarbij heeft Radjen ook al veel ervaring opgedaan bij een groot installatie adviesbureau als specialist kostendeskundige.

Sinds 2018 is Radjen werkzaam als Deskundige installatiekosten bij IGG. Naast zijn taken zoals het maken van kostenramingen, installatiekostenadvies geven, second opinions opstellen, investeringscalculaties en exploitatiebegrotingen, houdt hij zich bezig met een grote diversiteit aan complexe projecten.

In alle fasen van een bouwcyclus geeft Radjen advies over de gebouw gebonden installatiekosten.

Rob Passchier (RKN)

Register kostenmanager (RKN)

Meer info

Rob Passchier (RKN)

Register kostenmanager (RKN)


Rob heeft bouwkunde gestudeerd aan de HTS in Den Haag en is vanaf dat moment bovengemiddeld geïnteresseerd geweest in de mogelijkheden van informatisering en digitalisering. Hij gebruikt zijn analytisch denkvermogen om rekenmodellen in te zetten voor knelpunten en problemen. Als er bij een vraagstuk geen of onduidelijke kaders zijn, begint hij daarmee. Ook schroomt hij niet zijn opdrachtgever te wijzen op een niet-realistisch budget voor de opgave en brengt hij in vroeg stadium risico’s in beeld, zodat er voldoende tijd is om er op te anticiperen. Knelpunten signaleren en oplossingen bedenken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Hij heeft een achtergrond van ruim 15 jaar als bouwkostendeskundige bij een middelgroot architectenbureau en een bouwkostenadviesbureau en daarbij veel ervaring opgedaan met scholenbouw, zorginstellingen en grote woningbouwprojecten. Rob is vanaf 2013 werkzaam bij IGG. Zijn belangstelling gaat met name uit naar levensduurkosten, omdat deze sterk beïnvloed kunnen worden tijdens de initiatief- en ontwerpfase. Immers, hier worden de essentiële keuzes gemaakt op het gebied van installaties, materialen, bouwdelen, etc.

Duurzaamheid ligt daarmee logischerwijs in het verlengde van de interessegebieden, omdat duurzame toepassing van materialen de levensduurkosten mede kunnen beperken.

Ryan Bidessi

Bouweconomisch adviseur installaties

Meer info

Ryan Bidessi

Bouweconomisch adviseur installaties


Sander van Heijningen

Bouweconomisch adviseur

Meer info

Sander van Heijningen

Bouweconomisch adviseur


Stephanie Kartoikromo

Bouweconomisch adviseur

Meer info

Stephanie Kartoikromo

Bouweconomisch adviseur


Steven Oosterling

Sr. adviseur aanbesteden en contracteren

Meer info

Steven Oosterling

Sr. adviseur aanbesteden en contracteren


Steven is een allround projectleider die zowel bij opdrachtgevers als bij aannemers bouw- en vastgoed gerelateerde projecten heeft begeleid. De laatste jaren heeft hij zich gespecialiseerd in aanbesteden en contracteren. In de rol van tendermanager of adviseur bij aanbestedingsprocedures is hij inmiddels betrokken geweest bij ruim honderd aanbestedingen. Zijn bouwkundige (HTS) en bestuurskundige (WO) achtergrond komt hierbij goed van pas.

Voor Steven is een aanbesteding nooit een doel op zich, maar altijd een middel om projecten tot een succes te maken. In de basis is een aanbesteding immers niets meer dan een vraag stellen aan de markt en zorgen dat een goed antwoord wordt gegeven. Liefst meerdere, want dan valt er wat te kiezen. Door niet alleen de aanbestedingsprocedure te organiseren, maar ook de uitvraag juist te formuleren, wordt de kans op een goed antwoord aanzienlijk vergroot. Met een aanbesteding wordt de basis gelegd voor de toekomstige samenwerking.

Naast aanbesteden en contracteren voert Steven ook het contractmanagement bij bouwprojecten (ontwerpfase tot oplevering) namens de opdrachtgever.

Steven werkt sinds 2016 bij IGG en is altijd nauw betrokken bij zijn projecten, waarbij het belang van de opdrachtgever altijd voorop staat.

Sui Ming Li

Sr. Bouweconomisch adviseur / Projectleider

Meer info

Sui Ming Li

Sr. Bouweconomisch adviseur / Projectleider


Na de HTS in Rotterdam is Sui Ming begonnen bij Randstad Polytechniek (bouwtechnisch uitzendbureau) als bouwkundige tekenaar c.q. medewerker. Hij heeft hier aan verschillende woning- en utiliteitsbouwprojecten gewerkt, voor architecten- en ingenieursbureaus, gemeentes en bouwbedrijven.

In de periode 1996 t/m 1998 is hij in dienst geweest bij Arcadis Bouwinfra als 1e bouwkundige tekenaar voor het uitwerken van project De Resident tussen Centraal Station en Gemeentehuis Den Haag. Sui Ming had eerder aangegeven dat hij graag kostenkennis wilde opdoen bij de kostenafdeling, maar dat bleek toen helaas niet mogelijk.

In oktober 1998 begint hij als calculator bij Ingenieursbureau Multical. Daar stelt hij voor diverse soorten bouwprojecten de kostenramingen op. Hij ondersteunt de afdeling Bestekken met het schrijven van bestekken. Na het behalen van zijn diploma van de basisopleiding Bouwkostendeskundige aan de Haagse Hogeschool kan hij vanaf 2005 doorgroeien als bouwkostendeskundige, waarbij hij zelfstandig projecten mag runnen.

Van 2006 tot 2019 werkt Sui Ming bij Aronsohn raadgevende ingenieurs als bouwkostendeskundige en sinds 2015 ook als bestekschrijver na het volgen van de opleiding bestekschrijver woning- en utiliteitsbouw. Binnen Aronsohn Constructies stelt hij de constructieve kostenramingen op vanaf VO t/m bestekfase voor alle grote en complexe projecten, zoals de nieuwbouw van het Erasmus MC in Rotterdam, Meander MC in Amersfoort, Renovatie Sportpaleis Ahoy en Stadskantoor Deventer. Tevens heeft hij de constructieve bestekken geschreven voor projecten als Oosterdokseiland kavel 5b/6, vernieuwbouw Naturalis en OCC Spuikwartier.

Voor de afdeling Aronsohn Management maakt hij bouwkundige budgetramingen van vele universiteiten als UvA, VU, RUL, TUD, TU/e en RUU en hij beoordeelt meer- en minderwerken van alle lopende projecten. Aronsohn werkt sinds 2010 met BIM, dus alle projecten worden met Revit gemodelleerd en hierdoor doet hij veel kennis op van het werken met BIM en het opstellen van kostenramingen op basis van het IFC-model.

In 2019 is Sui Ming gestart bij IGG als senior bouwkostendeskundige. Zijn taken bestaan vooral uit het opstellen van begrotingen, het toetsen van plannen aan budgetteren en het adviseren van opdrachtgevers over het beheersen van de bouwkosten.

Thandi Daal

Bouweconomisch adviseur

Meer info

Thandi Daal

Bouweconomisch adviseur


Will Elsman

Adviseur expertisecentrum bouwkosten

Meer info

Will Elsman

Adviseur expertisecentrum bouwkosten


Wim Mathijssen

Bouweconomisch adviseur

Meer info

Wim Mathijssen

Bouweconomisch adviseur


Xander Lamb

Bouweconomisch adviseur

Meer info

Xander Lamb

Bouweconomisch adviseur


Yuk Ling Chung

Bouweconomisch adviseur / Projectleider

Meer info

Yuk Ling Chung

Bouweconomisch adviseur / Projectleider


Yuk Ling heeft Bouwkunde gestudeerd aan de Haagse Hogeschool en zich tijdens haar studie gespecialiseerd in constructies.  Tijdens haar studie is ze altijd al geïnteresseerd geweest in berekeningen en cijfers.

Sinds 2018 is Yuk Ling werkzaam als bouw economisch adviseur en houdt ze zich bezig met diverse woningbouw-, utiliteitsbouw-, civieltechnische- en renovatieprojecten.

Wilt u ook samenwerken met IGG?

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in een inhoudelijke kennismaking?

Neem contact met ons op