Thomas van Oosterom


Thomas is sinds 2020 niet meer werkzaam bij IGG.

Thomas (1995) heeft Architectural Engineering & Building Environment gestudeerd aan de Haagse Hogeschool en is vanaf dat moment geïnteresseerd geweest in de connectie tussen kosten en duurzaamheid innovatie in het vastgoedwezen. Ook heeft hij gestudeerd aan de Oslo Metropolitan University in Noorwegen en heeft hij zijn kennis verbreed op het gebied van bouwfysica van gebouwen. Door zijn werkervaring in het buitenland heeft hij vaardigheden ontwikkeld voor samenwerkingen met internationale teams waardoor hij het projectontwikkelingsproces in diverse perspectieve kan bekijken.

Tijdens en na zijn studie is hij werkzaam geweest op een verscheidenheid van ontwerpgebieden zoals assistent architect, bouwtechnisch adviseur, 3D specialist en BIM-modelleur bij een middelgroot architectenbureau en heeft daarbij veel ervaring opgedaan in het ontwerpproces van herbestemming- en monumentale renovatieprojecten. Later verzorgde hij haalbaarheidsonderzoeken op juridisch en financieel gebied, waarna hij op dat moment zijn passie voor de bouweconomie voortzette bij IGG.

In november 2017 is Thomas bij IGG gestart als bouweconomisch adviseur. Zijn taken zijn onder meer het opstellen van ramingen en begrotingen, het toetsen van budgetten, alsmede het adviseren van de opdrachtgever met betrekking tot bouwkosten. In de rol van bouweconomisch adviseur is hij zeer betrokken en heeft hij een coördinerende rol bij het beheersen van het budget, waarbij de begrotingen integraal zijn afgestemd tussen de verschillende disciplines. Voor IGG is Thomas zeer betrokken bij projecten op luchthaven Schiphol in Amsterdam en woningbouwprojecten. Als gecertificeerd BREEAM-NL Expert is hij bij IGG ook betrokken bij de voortdurende duurzaamheidsontwikkelingen in de vastgoedmarkt en kan hij optimaal adviseren in het kostenmanagement van het BREEAM-certificeringsproces voor bouwprojecten.

Thomas is betrokken geweest bij projecten als de luchthaven, Terminal West en de C-Pier, allen te Schiphol, Gate E24 – A380 en de Emirates Lounge.

Thomas van Oosterom

Thomas van Oosterom

Deel dit met anderen

Adviesdiensten

  • Calculaties
  • Bouwkosten kompas
  • Calculaties
  • Bouwkosten index

Producten

  • Bouwkosten check
  • Investeringen
  • Bouwkosten index
  • Bouwleges

Wilt u ook samenwerken met IGG?

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in een inhoudelijke kennismaking?

Neem contact met ons op