Thomas van Oosterom
E : t.vanoosterom@igg.nl
T : 070 - 5145420
Download vCard

Thomas van Oosterom

Bouwkosten Adviseur

Biografie

Thomas (1995) heeft Architectural Engineering & Building Environment gestudeerd aan de Haagse Hogeschool en is vanaf dat moment geïnteresseerd geweest in de connectie tussen kosten en duurzaamheid innovatie in het vastgoedwezen. Ook heeft hij gestudeerd aan de Oslo Metropolitan University in Noorwegen en heeft hij zijn kennis verbreed op het gebied van bouwfysica van gebouwen. Door zijn werkervaring in het buitenland heeft hij vaardigheden ontwikkeld voor samenwerkingen met internationale teams waardoor hij het projectontwikkelingsproces in diverse perspectieve kan bekijken.

Tijdens en na zijn studie is hij werkzaam geweest op een verscheidenheid van ontwerpgebieden zoals assistent architect, bouwtechnisch adviseur, 3D specialist en BIM-modelleur bij een middelgroot architectenbureau en heeft daarbij veel ervaring opgedaan in het ontwerpproces van herbestemming- en monumentale renovatieprojecten. Later verzorgde hij haalbaarheidsonderzoeken op juridisch en financieel gebied, waarna hij op dat moment zijn passie voor de bouweconomie voortzette bij IGG.

In november 2017 is Thomas bij IGG gestart als bouweconomisch adviseur. Zijn taken zijn onder meer het opstellen van ramingen en begrotingen, het toetsen van budgetten, alsmede het adviseren van de opdrachtgever met betrekking tot bouwkosten. In de rol van bouweconomisch adviseur is hij zeer betrokken en heeft hij een coördinerende rol bij het beheersen van het budget, waarbij de begrotingen integraal zijn afgestemd tussen de verschillende disciplines. Voor IGG is Thomas zeer betrokken bij projecten op luchthaven Schiphol in Amsterdam en woningbouwprojecten. Als gecertificeerd BREEAM-NL Expert is hij bij IGG ook betrokken bij de voortdurende duurzaamheidsontwikkelingen in de vastgoedmarkt en kan hij optimaal adviseren in het kostenmanagement van het BREEAM-certificeringsproces voor bouwprojecten.

Thomas is betrokken geweest bij projecten als de luchthaven, Terminal West en de C-Pier, allen te Schiphol, Gate E24 – A380 en de Emirates Lounge.


 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners