Richard Nieuwenhuizen


Richard is inmiddels niet meer werkzaam bij IGG.

Richard (1971) begon zijn studie ‘Bouwkunde’ aan de LTS en vervolgde deze aan de MTS en HTS in Den Haag. Zijn stageperiode heeft Richard doorlopen bij meerdere werkgevers waar hij in diverse functies, zoals kostendeskundige, bouwcalculator en assistent architect ervaring heeft opgedaan.

Na zijn schoolperiode heeft Richard bij één van zijn voormalige stageadressen, WEBA Bouwonderneming BV, een vast dienstverband aanvaard, waar hij is gestart als planvoorbereider/calculator. Binnen de 20 jaar dat hij daar werkzaam was heeft hij alle facetten van de bouwwereld doorlopen, zijnde als calculator, werkvoorbereider en projectleider van zowel kleine tot grote projecten. Tevens heeft Richard in deze periode diversen cursussen en studies gedaan, t.w. ‘Bouwplaatsmanagement’, ‘LEAN’, ‘UAV 2012’, ‘Bouwbesluit 2012’, ‘Planning’ en ‘Logistiek Management’.
Na faillissement van deze werkgever in 2013 is Richard een jaar werkzaam geweest als werkvoorbereider/projectleider van grote renovatieprojecten (o.a. Shell Hoofdkantoor te Den Haag) bij BAM Bouw en Techniek BV te Rotterdam.

Van medio 2014 tot begin 2017 is Richard bij Slavenburg Bouw in Bergambacht werkzaam geweest als planvoorbereider/bouwkostendeskundige/projectleider van grote renovatie- en nieuwbouwprojecten, waaronder de renovatie van de Onderzeebootloods RDM in Rotterdam, de nieuwbouw van het Overamstel Hotel en Hotel Noord, beide in Amsterdam, en de nieuwbouw van het Marriott Hotel in Aalsmeer.

In mei 2017 is Richard bij IGG gestart als senior bouwkostendeskundige/projectleider. Zijn taken zijn onder meer het opstellen van ramingen, begrotingen en bouwplaatskosten, het toetsen van plannen, budgetten en legeskosten, het adviseren van de opdrachtgever met betrekking tot bouwkosten, het adviseren van projectteams en opdrachtgevers met betrekking tot de regelgeving, alsmede het begeleiden en sturen van projecten in ontwerp en uitvoering. Voor IGG is Richard zeer betrokken (geweest) bij projecten als Tijdelijke Huisvesting Tweede Kamer in Den Haag, het Oosterdokseiland kavel 5 en 6 in Amsterdam (nieuwe kantoor Booking.com) en het Capital Programme van Schiphol Real Estate. Dit voornamelijk op het uitvoerings- en kostentechnische vlak en om zijn kijk naar alternatieven die binnen de gestelde budgetten gerealiseerd kunnen worden.

Richard Nieuwenhuizen

Richard Nieuwenhuizen

Deel dit met anderen

Adviesdiensten

  • Calculaties
  • Bouwkosten kompas
  • Calculaties
  • Bouwkosten index

Producten

  • Bouwkosten check
  • Investeringen
  • Bouwkosten index
  • Bouwleges

Wilt u ook samenwerken met IGG?

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in een inhoudelijke kennismaking?

Neem contact met ons op