Richard Nieuwenhuizen
E : r.nieuwenhuizen@igg.nl
T : 070 - 5145420
Download vCard

Richard Nieuwenhuizen

Senior Bouwkostendeskundige / Projectleider

Biografie

Richard (1971) begon zijn studie ‘Bouwkunde’ aan de LTS en vervolgde deze aan de MTS en HTS in Den Haag. Zijn stageperiode heeft Richard doorlopen bij meerdere werkgevers waar hij in diverse functies, zoals kostendeskundige, bouwcalculator en assistent architect ervaring heeft opgedaan.

Na zijn schoolperiode heeft Richard bij één van zijn voormalige stageadressen, WEBA Bouwonderneming BV, een vast dienstverband aanvaard, waar hij is gestart als planvoorbereider/calculator. Binnen de 20 jaar dat hij daar werkzaam was heeft hij alle facetten van de bouwwereld doorlopen, zijnde als calculator, werkvoorbereider en projectleider van zowel kleine tot grote projecten. Tevens heeft Richard in deze periode diversen cursussen en studies gedaan, t.w. ‘Bouwplaatsmanagement’, ‘LEAN’, ‘UAV 2012’, ‘Bouwbesluit 2012’, ‘Planning’ en ‘Logistiek Management’.
Na faillissement van deze werkgever in 2013 is Richard een jaar werkzaam geweest als werkvoorbereider/projectleider van grote renovatieprojecten (o.a. Shell Hoofdkantoor te Den Haag) bij BAM Bouw en Techniek BV te Rotterdam.

Van medio 2014 tot begin 2017 is Richard bij Slavenburg Bouw in Bergambacht werkzaam geweest als planvoorbereider/bouwkostendeskundige/projectleider van grote renovatie- en nieuwbouwprojecten, waaronder de renovatie van de Onderzeebootloods RDM in Rotterdam, de nieuwbouw van het Overamstel Hotel en Hotel Noord, beide in Amsterdam, en de nieuwbouw van het Marriott Hotel in Aalsmeer.

In mei 2017 is Richard bij IGG gestart als senior bouwkostendeskundige/projectleider. Zijn taken zijn onder meer het opstellen van ramingen, begrotingen en bouwplaatskosten, het toetsen van plannen, budgetten en legeskosten, het adviseren van de opdrachtgever met betrekking tot bouwkosten, het adviseren van projectteams en opdrachtgevers met betrekking tot de regelgeving, alsmede het begeleiden en sturen van projecten in ontwerp en uitvoering. Voor IGG is Richard zeer betrokken (geweest) bij projecten als Tijdelijke Huisvesting Tweede Kamer in Den Haag, het Oosterdokseiland kavel 5 en 6 in Amsterdam (nieuwe kantoor Booking.com) en het Capital Programme van Schiphol Real Estate. Dit voornamelijk op het uitvoerings- en kostentechnische vlak en om zijn kijk naar alternatieven die binnen de gestelde budgetten gerealiseerd kunnen worden.

Betrokken bij

Toren van Oud

Den Haag
Oosterdokseiland kavel 5-6

Amsterdam
Schiphol A-gebied

Amsterdam
Maanhotel

Heerlen

 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners