DATUM: 28-06-2013 |

CATEGORIE: 

Spectaculaire opening hoofdgebouw Amsterdam ArenA


DATUM: 28-06-2013

CATEGORIE:

Spectaculaire opening hoofdgebouw Amsterdam ArenA

AUTEUR

Arno Vonk

AUTEUR

Arno Vonk

De Amsterdam ArenA heeft een facelift achter de rug. Met als resultaat: de volledige modernisering van het hoofdgebouw, inmiddels omgedoopt tot ArenA Business Club. Het nieuwe hoofdgebouw is gisteravond geopend door burgemeester Eberhard van der Laan, Ajax-directeur Edwin van der Sar en Hans Zwarts, voorzitter van de raad van commissarissen van de Amsterdam ArenA.

Met de opening van de ArenA Business Club krijgt het grootste stadion van Nederland er ongeveer 3.000 m2 ruimte bij. Nog eens zo’n oppervlak is volledig gemoderniseerd. Het vernieuwde hoofdgebouw van de ArenA biedt drie grote zalen, tien kleinere zalen en vier lobby’s. Ze zijn bestemd voor evenementen, congressen, seminars, beurzen en horecadoeleinden. Ook is het nieuwe deel voorzien van een ruim atrium met nieuwe roltrappen en liften. De realisatie van het nieuwe hoofdgebouw kostte in totaal 22 miljoen euro.

Duurzaam hoofdgebouw
Om het energiegebruik van het hoofdgebouw te beperken, maakt de ArenA gebruik van duurzame technieken zoals stadswarmte en stadskoude. Stadswarmte is milieuvriendelijker dan traditionele verwarming omdat het restwarmte is, die vrijkomt bij de productie van elektriciteit in een energiecentrale van Nuon in Diemen. De CO2-uitstoot van stadswarmte is 50% lager dan traditionele verwarming. De ArenA Business Club wordt koel gehouden met stadskoude. Nuon maakt stadskoude door steenkoud water onderuit de nabijgelegen Ouderkerkerplas op te pompen en te gebruiken voor koeling. De uitstoot van CO2 is 75% lager dan koeling met koelmachines.

IGG is als kostendeskundige vanaf het eerste moment betrokken geweest bij de planvorming. Lees hier meer over de arena.

2013-06-27 Opening Hoofdgebouw Arena Amsterdam 2013-06-27 Opening Hoofdgebouw Arena Amsterdam 2013-06-27 Opening Hoofdgebouw Arena Amsterdam

Deel dit met anderen

Adviesdiensten

 • Calculaties
 • Bouwkosten kompas
 • Calculaties
 • Bouwkosten index

Producten

 • Bouwkosten check
 • Investeringen
 • Bouwkosten index
 • Bouwleges

Wilt u ook samenwerken met IGG?

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in een inhoudelijke kennismaking?

Neem contact met ons op