DATUM: 28-05-2016 |

CATEGORIE: 

Maarsen Groep en Rabo Vastgoedgroep verkopen FIRST Rotterdam


DATUM: 28-05-2016

CATEGORIE:

Maarsen Groep en Rabo Vastgoedgroep verkopen FIRST Rotterdam

AUTEUR

Arno Vonk

AUTEUR

Arno Vonk

Rotterdam, 25 mei 2016 – De ontwikkelaars van FIRST Rotterdam, Maarsen Groep en Rabo Vastgoedgroep, hebben een koopovereenkomst gesloten met Union Investment. Het nieuwe hoofdkantoor van NautaDutilh en Robeco, recht tegenover station Rotterdam Centraal heeft daarmee een nieuwe eigenaar. De circa 128 meter hoge toren, een ontwerp van de Architekten Cie, maakt onderdeel uit van Rotterdam Central District en is een nieuwe landmark in de skyline van Rotterdam.

Het gebouw is opgeleverd en gebruikers hebben hun intrek genomen in het gebouw; NautaDutilh is met circa 240 medewerkers gehuisvest in FIRST Rotterdam.

Ook DTZ Zadelhoff, vestiging Rotterdam en Petrobras kozen voor huisvesting in FIRST Rotterdam. Zij huren respectievelijk 500 m2 en 1.100 m2 in dit BREEAM-Excellent gebouw. De circa 900 medewerkers van Robeco werken sinds begin mei 2016 vanuit dit het gebouw.

Christoph Schumacher, member of the management team at Union Investment Institutional Property GmbH: “We are delighted with this first-class asset. It helps to reduce the age of our existing portfolio and also meets our sustainability requirements in exemplary fashion.”

Mischa Molsbergen, projectdirecteur FIRST Rotterdam: “Met eigenaar Union Investment krijgt het gebouw een waardige eigenaar. In combinatie met de echt Rotterdamse ondernemingen NautaDutilh en Robeco heeft FIRST Rotterdam gerenommeerde eerste gebruikers in een markant en, voor de skyline beeldbepalend gebouw in het hart van Rotterdam.”

Programma

In totaal omvat het programma circa 40.000 m² aan kantoorruimte, circa 400 m2 horeca en 185 parkeerplaatsen. Daarnaast krijgt het openbaar gebied in de directe omgeving momenteel een kwaliteitsimpuls waardoor dit deel van de stad beter aansluit op de kwaliteit van het nieuwe Rotterdam Centraal.

Betrokken partijen:

FIRST Rotterdam is een ontwikkeling van Ontwikkelingscombinatie FIRST Rotterdam cv, een joint venture van Maarsen Groep en Rabo Vastgoedgroep. Het ontwerp van FIRST Rotterdam is van de Architekten Cie. Molsbergen Development verzorgt namens Rabo Vastgoedgroep het asset- en ontwikkelingsmanagement van het gebouw.

Loyens Loeff was bij deze transactie adviseur van de Rabo Vastgoedgroep. DRS Makelaars en de juristen van Boekel hebben deze transactie begeleid namens koper.

IGG heeft namens de opdrachtgever het ontwerptraject en de uitvoering bouweconomisch begeleid. Bekijk dit project op onze projectpagina.

www.firstrotterdam.nl

www.maarsengroep.nl

Deel dit met anderen

Adviesdiensten

  • Calculaties
  • Bouwkosten kompas
  • Calculaties
  • Bouwkosten index

Producten

  • Bouwkosten check
  • Investeringen
  • Bouwkosten index
  • Bouwleges

Wilt u ook samenwerken met IGG?

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in een inhoudelijke kennismaking?

Neem contact met ons op