DATUM: 21-09-2017 |

CATEGORIE: 

IGG werkt mee aan de toekomst van Schiphol


DATUM: 21-09-2017

CATEGORIE:

IGG werkt mee aan de toekomst van Schiphol

AUTEUR

Arno Vonk

AUTEUR

Arno Vonk

Schiphol, een wereld op zich en constant in beweging. Doordat de populariteit van vliegen toeneemt, groeit Schiphol uit zijn jas. De luchthaven ondergaat daarom een grootschalige uitbreiding met de bouw van een nieuwe terminal en een nieuwe pier voor de nieuwste en grootste vliegtuigen. Dit betekent ook aanpassingen van onder andere de start- en landingsbaan, taxibanen en platformen.

In dit project werkt IGG samen met consultant Turner & Townsend. Wij nemen het kostenmanagement op ons en Turner & Townsend de internationale benchmarking.

Schiphol werkt aan de toekomst

Het project – het zogeheten A-gebied – is voor Schiphol de weg naar de toekomst. Binnen Europa vormt de luchthaven een belangrijk knooppunt van vliegverkeer. Om deze positie internationaal te verstevigen is Schiphol genoodzaakt om te investeren in een nieuwe pier en terminal. Er komen minimaal acht gates. Klaar om jaarlijks zestien miljoen reizigers te verwerken.

Met IGG behoud u controle over de kosten

Voor dit project is IGG verantwoordelijk voor het bouwkostenmanagement. Onze bouweconomische adviseurs, register kostenmanagers en een aanbestedingsdeskundige leiden alles in goed banen.

Bij elke project moet worden nagegaan wat de kosten zijn, waar de risico’s liggen, welke oplossingen kunnen worden gevonden en waar er kansen liggen. Wie deze punten in een vroeg stadium voor ogen heeft, zal kostenoverschrijdingen voorkomen en op tijd kunnen bijspringen, mochten de uitgaven te hoog oplopen. Met onze bouwkostenmanagement houdt u controle over de kosten.

Al jaren bekend met civiele en grond, weg- en waterbouwprojecten

Het Schiphol A-gebied past goed bij de meer dan 25-jarige geschiedenis van IGG. In de loop van deze jaren zijn we ons gaan toeleggen op ingewikkelde bouwvraagstukken. Maar hoe complexer de projecten zijn hoe meer er wordt verlangd naar financiële zekerheid. IGG heeft alle manschappen en methoden om deze zekerheid te bieden.

We hebben ervaring met civiele en grond, weg- en waterbouwprojecten die overeenkomsten tonen met het A-gebied van Schiphol. Zoals het nieuwe datacentrum in Amsterdam Zuid-Oost. Of de drie markante witte Calatrava tuibruggen in de Haarlemmermeer. En tot slot Schiphol Plaza met winkels en het treinstation. Alle projecten met eigen kernmerken, maar voor IGG maakt dat geen verschil.

Heeft u vragen over de aanpak van IGG als het gaat om bouwkostenmanagement of om iets anders? Bel of mail gerust met op met ons.

Deel dit met anderen

Adviesdiensten

  • Calculaties
  • Bouwkosten kompas
  • Calculaties
  • Bouwkosten index

Producten

  • Bouwkosten check
  • Investeringen
  • Bouwkosten index
  • Bouwleges

Wilt u ook samenwerken met IGG?

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in een inhoudelijke kennismaking?

Neem contact met ons op