DATUM: 17-05-2023 |

CATEGORIE: 

IGG Bouweconomie doet een verdere stap in professionalisering door overname van MeetAtelier BV


DATUM: 17-05-2023

CATEGORIE:

IGG Bouweconomie doet een verdere stap in professionalisering door overname van MeetAtelier BV

AUTEUR

Arno Vonk

AUTEUR

Arno Vonk

Jan Maurits Schoonerberg en Arno Vonk

IGG Bouweconomie, een toonaangevend adviesbureau op het gebied van bouweconomie en bouwkostenadvies, kondigt met trots de succesvolle overname aan van MeetAtelier BV. Deze strategische overname markeert een belangrijke mijlpaal in de groeistrategie van IGG Bouweconomie en versterkt hiermee haar positie als marktleider in de bouwsector op gebied van bouweconomisch advies en hoogwaardige bouwkostendata.

MeetAtelier BV, marktleider in Nederland op het gebied van NEN 2580 rapportages en tekenwerk, heeft een uitstekende reputatie met gespecialiseerde diensten voor het vaststellen en optimaliseren van gebouwoppervlakten. Het bedrijf staat bekend om het leveren van nauwkeurige meetgegevens en representatieve meetrapporten voor bestaande gebouwen en bouwprojecten.

De overname van MeetAtelier BV past naadloos in de strategie van IGG Bouweconomie om de specialist te zijn binnen de verschillende werkvelden van bouweconomisch advies. Met de integratie van MeetAtelier in haar bedrijfsvoering zet IGG Bouweconomie een belangrijke stap in de verdere professionalisering en versterking van haar dienstenaanbod. Door voortdurend te streven naar excellentie en innovatie, blijft IGG Bouweconomie vooroplopen in de bouwsector en voldoet het aan de steeds evoluerende behoeften van de markt.

Door het samenvoegen van de teams zijn IGG Bouweconomie en MeetAtelier nog beter in staat te beantwoorden aan de behoeften en wensen van opdrachtgevers om kosten en opbrengsten real time inzichtelijk te maken. Beide ondernemingen zien de markt de komende jaren veranderen waarbij meer gebruik gemaakt zal gaan worden van (parametrische) 3D-modellen.  Deze samenwerking zal zorgen voor een versnelling van deze ontwikkeling.

Arno Vonk, directeur van IGG Bouweconomie. “De overname van MeetAtelier BV is een belangrijke stap in onze voortdurende professionalisering en verbreding van onze dienstverlening. We zijn verheugd om het talentvolle team van MeetAtelier te verwelkomen bij IGG Bouweconomie en zijn ervan overtuigd dat hun expertise van toegevoegde waarde zal zijn voor onze klanten.”

Oprichter van MeetAtelier BV, Jan Maurits Schoonenberg, voegt toe: “Door onze krachten te bundelen met het team van IGG Bouweconomie kunnen we onze klanten een nog uitgebreidere service bieden, waarbij we nauwkeurige metingen combineren met een grotere snelheid. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking en verdere groei in de markt.”

MeetAtelier zal als de specialist op het gebied van gecertificeerde NEN2580 rapportages en tekeningen als zelfstandig merk binnen IGG verder blijven opereren. Bestaande klanten van zowel IGG als MeetAtelier zullen direct van de samenwerking profiteren door de verhoogde snelheid en beschikbaarheid van adviseurs. De verwachte synergie van beide bedrijven zal worden ingezet om kwalitatief nog hoogwaardigere NEN 2580-rapportages voor de opdrachtgevers op te stellen.

Over MeetAtelier:

MeetAtelier is de grootste onafhankelijke NEN 2580 specialist van Nederland. Sinds 2005 werkt MeetAtelier dagelijks met de NEN 2580 waardoor jaarlijks vele honderden gebouwen exact in kaart worden gebracht. MeetAtelier onderscheidt zich met het nauwkeurig inmeten en exact in kaart brengen van gebouwen, gebaseerd op vakmanschap en ervaring. Als onafhankelijke specialist levert MeetAtelier de hoogst mogelijke kwaliteit en daarin worden geen concessies gedaan.

Zie ook de website van MeetAtelier: www.meetatelier.nl

Deel dit met anderen

Adviesdiensten

  • Calculaties
  • Bouwkosten kompas
  • Calculaties
  • Bouwkosten index

Producten

  • Bouwkosten check
  • Investeringen
  • Bouwkosten index
  • Bouwleges

Wilt u ook samenwerken met IGG?

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in een inhoudelijke kennismaking?

Neem contact met ons op