DATUM: 06-06-2012 |

CATEGORIE: 

FIRST Rotterdam ontvangt BREEAM Excellent


DATUM: 06-06-2012

CATEGORIE:

FIRST Rotterdam ontvangt BREEAM Excellent

AUTEUR

Arno Vonk

AUTEUR

Arno Vonk

MAB Development en Maarsen Groep hebben het BREEAM-NL Nieuwbouwcertificaat van vier sterren (Excellent) voor het ontwerp van het project FIRST Rotterdam aan het Weena in Rotterdam ontvangen. De overhandiging vond plaats in de stand van MAB op de vastgoedbeurs PROVADA. Het is de 11e keer dat dit certificaat uitgereikt wordt in Nederland. Directeur van de Dutch Green Building Council Stefan van Uffelen noemde bij de uitreiking nog specifiek de hoge scoren in de categorie materialen. De score van 30% wordt beoordeeld als een heel bijzondere prestatie voor deze transformatie.

First Rotterdam omvat de herontwikkeling van het Weenapoint te Rotterdam in meerdere fasen. Fase 1 wordt een nieuwe markering in de Rotterdamse skyline. Het gebouw zal plaats bieden aan een mix van
stedelijke functies waaronder kantoorruimte, horeca en een art gallery. NautaDutilh en Robeco zijn de gecontracteerde huurders van het toekomstige pand en onderschrijven de BREEAM ambitie.

First Rotterdam

Recht tegenover het nieuwe Rotterdam Centraal, op de meest prominente locatie van het Rotterdam Central District, markeert FIRST Rotterdam de entree naar de binnenstad. Het zal de eerste indruk van de stad bepalen voor de ruim 300.000 reizigers die vanaf 2015 elke dag het nieuwe Rotterdam Centraal gaan bezoeken. FIRST Rotterdam wordt een statement van grootstedelijke dynamiek. De ca. 125 meter hoge toren van FIRST zal een nieuwe highlight vormen in de Rotterdamse skyline. De bestaande Weenapoint toren wordt vervolgens ingrijpend gerenoveerd. Het koepelgebouw op het binnenplein is een rijksmonument en krijgt na de renovatie ruimte en groen om zich heen. De sculpturale wand van beeldhouwer Henry Moore aan het Weena, krijgt een prominente plek op de gevel van het nieuwe gebouw. Het hele gebied heeft straks een doordachte mix van stedelijke functies en omvat in totaal ca. 110.000 m2 aan kantoorruimte, horeca, hotel, winkelvloeren, appartementen, een publiek binnenplein en parkeerfaciliteiten.
De hoogwaardige architectuur met internationale allure past bij de ambities van het Rotterdam Central District: de portal naar Europa. Vanaf 2012 zal het Centraal station uitgroeien tot een OV-terminal op internationaal, nationaal en regionaal niveau. Met de HSL, Randstadrail, trein, metro, bus, tram en taxi. Een Europees zakencentrum waardig.
First wordt ontwikkeld door de FIRST CV, een samenwerking tussen Maarsen Groep (Amsterdam) en MAB Development (Den Haag). Het gebouw is naar het ontwerp van De Architecten Cie.
<h3>Betrokken partijen</h3>
Bij het traject van BREEAM zijn betrokken:
Nauta Dutilh, Robeco, De Architecten Cie., Peutz, DWA, Corsmit, DWA, BOAG, IGG, Avantis en de
gemeente Rotterdam.

Deel dit met anderen

Adviesdiensten

  • Calculaties
  • Bouwkosten kompas
  • Calculaties
  • Bouwkosten index

Producten

  • Bouwkosten check
  • Investeringen
  • Bouwkosten index
  • Bouwleges

Wilt u ook samenwerken met IGG?

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in een inhoudelijke kennismaking?

Neem contact met ons op