DATUM: 10-07-2017 |

CATEGORIE: 

Amsterdam pakt prijzen bij NRP Gulden Feniks


DATUM: 10-07-2017

CATEGORIE:

Amsterdam pakt prijzen bij NRP Gulden Feniks

AUTEUR

Arno Vonk

AUTEUR

Arno Vonk

Twee Amsterdamse projecten vielen vanavond in de prijzen bij de uitreiking van NRP Gulden Feniks 2017 in DeFabrique te Utrecht. De prijzen gingen dit jaar naar de A’DAM Toren in Amsterdam (Transformatie) en in de extra prijscategorie Low Budget, High Impact werd Ru Paré (Amsterdam) unaniem als winnaar gekozen.

Tandheelkunde Radboud UMC in Nijmegen (Renovatie) en Nijmegen omarmt de Waal in Nijmegen (Gebiedstransformatie) waren de andere twee winnaars.

Amsterdam

Met twee winnende projecten en daarnaast zelfs nog vier nominaties is Amsterdam buitengewoon goed vertegenwoordigd dit jaar. Het betekent dat in de hoofdstad voorbeeldstellende en innovatieve renovaties en transformaties en zijn gerealiseerd.

A’DAM Toren

In de categorie Transformatie koos de jury unaniem voor A’DAM Toren. De voormalige Shell-toren, een gesloten en karakteristiek gebouw op Overhoeks, werd door de Amsterdamse initiatiefnemers getransformeerd tot publiek toegankelijk gebouw waar altijd iets gebeurd.

Uit het juryrapport: “In de A”DAM Toren is een creatief concept ontwikkeld dat jong en gevestigd dynamisch muziektalent samenbrengt op één plek. En dat is zowel goed voor de muziekindustrie als voor de stad, volgens de jury. De jury vindt unaniem dat de transformatie van de voormalige Shell-toren een aansprekend voorbeeld is van hoe je met doortastende initiatieven meerwaarde kunt geven aan een bestaand gebouw op een bestaande plek. Dankzij de transformatie is een min of meer anonieme, maar voor toeristen, inwoners en jonge ondernemers ontoegankelijke plek aan de overkant van het IJ veranderd in a place to be.”

A’DAM Toren was echter niet de enige voorbeeldstellende transformatie in Amsterdam: de jury nomineerde de prachtige transformatie van W Hotel Bank en hotspot B.Amsterdam. De andere nominatie betrof Lumière Cinema in Maastricht.

Inzendingen

Alle inzendingen voor NRP Gulden Feniks 2017 zijn te bekijken op de website: nrpguldenfeniks.nl. Hier is ook het jaarmagazine met daarin niet alleen alle winnaars, nominaties en inzendingen maar ook het volledige juryrapport, de analyse van alle inzendingen en interessante interviews te bestellen.

 

IGG is vanaf prijsvraag tot uitvoering in opdracht van de initiatiefnemers Sander Groet, Duncan Stutterheim, Hans Brouwer en Lingotto betrokken geweest bij de ontwikkelingen van dit mooie project. Zie onze website voor meer informatie.

Deel dit met anderen

Adviesdiensten

  • Calculaties
  • Bouwkosten kompas
  • Calculaties
  • Bouwkosten index

Producten

  • Bouwkosten check
  • Investeringen
  • Bouwkosten index
  • Bouwleges

Wilt u ook samenwerken met IGG?

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in een inhoudelijke kennismaking?

Neem contact met ons op