Verkeerde eerste analyse


In bepaalde gevallen beland een ontwerptraject op een tweede spoor doordat de plannen niet (meer) overeenkomen met de financiële mogelijkheden. Dit kan gebeuren door verkeerde eerste analyses waardoor aan de start van het project al verkeerde doelstellingen zijn geformuleerd of door extra benodigde bezuinigingen tijdens het proces.

Het juiste spoor door ontwerpoptimalisatie

IGG heeft binnen het team uitgebreide kennis om het plan weer binnen de financiele kaders op het juiste spoor te krijgen. Rigoureus hakken in het ontwerp is hierin niet onze aanpak; wij maken een integrale analyse van de wensen en doelstellingen van het oorspronkelijke plan, en de kwaliteit die de architect aan het plan heeft meegegeven en zullen waar het financieel mogelijk is de belangrijkste esthetische kenmerken in stand houden. Het resultaat is een weloverwogen pakket van ontwerpoptimalisaties.

Quickscan ontwerpoptimalisatie

Een quickscan ontwerpoptimalisatie brengt de optimalisatiemogelijkheden in beeld. Dit resulteert in een overzicht van mogelijkheden tot optimalisatie; per optimalisatie brengt IGG de consequenties in beeld m.b.t. het financiële voordeel, esthetische consequenties en programmatische consequenties. Met dit overzicht kan een weloverwogen keuze worden gemaakt waarop in de optimalisatie kan worden gestuurd om uiteindelijk tot een optimale kosten-kwaliteit te komen.

Ontwerpoptimalisatie model

Met een verdere ontwerpoptimalisatie zorgt IGG voor het volledig inzichtelijk maken van de ontwerp mogelijkheden. IGG heeft hiervoor een ontwerpoptimalisatiemodel ontwikkeld waarmee goed gestuurd kan worden op kosten, kwaliteit en programma. Tijdens ontwerpteamoverleggen kunnen beslissingen ‘live’ inzichtelijk worden gemaakt zodat een goede en snelle sturing mogelijk is.

Wilt u meer weten over ontwerpoptimalisatie, of heeft u specifieke vragen over een bouwproject?

Neem contact op met IGG, en ontdek hoe onze expertise u van dienst kan zijn.

Neem contact op

Bekijk project

Spuiforum Den Haag

Den Haag

Bekijk project

Golfclubhuis Schiphol - The International

Schiphol

Bekijk project

Museumpark parkeergarage

Bekijk project

Tramtunnel

Den Haag

Bekijk al onze projecten op de overzichtspagina