Het Nieuwe Werken


Steeds meer zien we in Nederland lege gebouwen staan. Zowel in stadscentra als aan de rand van de steden. Ten eerste komt dat door de economische crisis, ten tweede werken we vaker parttime en thuis en zorgt Het Nieuwe Werken er voor dat er per medewerken minder m² nodig is.

Kortom, Nederland wordt geconfronteerd met leegstand van vastgoed. Dan gaat het niet alleen om kantoorpanden, maar ook om dat verouderde ziekenhuis of die lege school midden in een woonwijk. Het is aan de overheid en vastgoedbezitters om deze locaties een tweede leven te geven. Maar hoe pakt u dat aan?

Arno Vonk

Directeur / Senior Deskundige

a.vonk@igg.nl
070 514 54 20
Download vCard

Wat te doen met leegstand van vastgoed?

Om te beginnen is het noodzakelijk om in kaart te brengen hoeveel vastgoed u bezit. Wat staat leeg en wat wordt gebruikt? Een analyse van uw portefeuille geeft u hierin inzicht. Op deze manier komt u erachter of uw vastgoed efficiënt wordt gebruikt en welke gebouwen u kunt behouden of van welke u afscheid kunt nemen.

Tegelijkertijd dient u een visie te hebben wat u precies met uw leegstand van vastgoed van plan bent. Kiest u voor verkoop? Voor duurzaamheid? Staat de korte of lange termijn voorop? Bent u bereid te investeren en nieuwe voorzieningen aan te brengen? Deze vragen worden beantwoord bij het uitstippelen van een strategisch vastgoedbeleid.

 

Transformatie van leegstand van vastgoed

Leegstaande gebouwen hoeven niet eenzaam weg te kwijnen. Transformatie van vastgoed is er geheel op gericht om lege kantoren en panden een nieuw leven in te blazen, zodat u niet hoeft te kiezen voor nieuwbouw. Bijvoorbeeld door de komst van zzp’ers en de wens naar flexibele werkplekken kan leegstaand vastgoed bruikbaar worden.

Voor welke mogelijkheid u ook kiest om de leegstand van vastgoed te bestrijden de financiën mogen niet uit het oog worden verloren. Een haalbaarheidsanalyse helpt u inzicht te geven in de financiële mogelijkheden en risico’s. 

Zoekt u naar een oplossing om de leegstand van vastgoed te voorkomen?

Neem contact op met IGG en wij helpen u bij de ontwikkeling van een strategie.

Neem contact op

Bekijk project

Oosterdokseiland kavel 5-6

Amsterdam

Bekijk project

HAUT

Amsterdam

Bekijk project

Centrale huisvesting Leidschendam-Voorburg

Leidschendam

Bekijk project

Sharing Tower

Amsterdam

Bekijk al onze projecten op de overzichtspagina