De wereld verandert en daarmee ook de inrichting van kantoren


Door innovatie, technieken trends en veranderende arbeidsomstandigheden en arbeidsverhoudingen worden werkruimtes aangepast en omgevormd. De werkomgeving bepaalt de sfeer op de vloer en de arbeidsproductiviteit van de werknemers.

Maar hoe pakt u de inrichting van een kantoor zo efficiënt mogelijk aan. Hoe zorgt u ervoor dat de werkruimte aansluit bij uw onderneming? Bij welke inrichting gedijt uw personeel het beste en wordt de arbeidsproductiviteit verhoogd? Hoe speelt u in op de nieuwste ontwikkelingen? Om de werksituatie te optimaliseren bestaan er diverse kantoorconcepten.

Welke kantoorconcepten zijn er?

Wat houdt een kantoorconcept precies in? Hierbij draait het om de vormgeving van de ruimte, hoe de werkplekken gebruikt gaan worden en de opstelling van de werkplekken, inclusief scheidingsmogelijkheden. Elke afdeling binnen een bedrijf kan voor zichzelf het meest geschikte concept toepassen. Welke kantoorconcepten bestaan er?

Klassiek is het cellenkantoor met afgesloten ruimtes waar een of twee personen ongestoord kunnen werken. Communicatie op de afdeling speelt een ondergeschikte rol. Het combikantoor is een mix van afgesloten werkplekken met gemeenschappelijke ruimtes. Het Nieuwe Werken betreft een open space kantoor waarbij niet iedereen een vaste plek heeft, maar men naar een geschikte plek zoekt die op dat moment het beste past bij de werkzaamheden. Het bevordert de creativiteit en communicatie.

IGG weet raad met kantoorconcepten

Naast de kantoorconcepten krijgt Het Nieuwe Werken binnen ondernemingen steeds meer aandacht. Hierin wordt gebruik gemaakt van moderne informatie- en communicatietechnologie die het mogelijk maken om op iedere gewenste locatie en op een willekeurig moment aan de slag te gaan.

Kantoorconcepten en Het Nieuwe Werken zijn IGG niet vreemd. Wij hebben ruimte ervaring en expertise in het ontwikkelen van een geschikte huisvestingsstrategie voor uw bedrijf en toetsen dit aan het bijbehorende kosten.

Bent u op zoek naar de juiste werksituatie voor uw bedrijf?

De experts van IGG staan voor u klaar.

Neem contact op

Bekijk project

DW02 Lighthouse

Amsterdam

Bekijk project

WELL House

Amsterdam

Bekijk project

Rembrandt park

Amsterdam

Bekijk project

Hollandspoor kwartier

Den Haag

Bekijk al onze projecten op de overzichtspagina