Een Energieprestatieadvies (EPA) biedt wel dit perspectief


Het Energieprestatieadvies is een aanvulling op het Nederlandse Energielabel – een specifiek maatwerkadvies dat inzicht biedt in de huidige energieprestaties van een gebouw en tegelijkertijd laat zien welke stappen er mogelijk zijn om deze te verbeteren. Een EPA kan zowel voor oude gebouwen als nieuwbouw binnen de categorieën woningbouw en utiliteitsbouw aangevraagd worden en bedrijven kunnen een deel van de kosten van het advies aftrekken van hun fiscale winst.

Een EPA-maatwerkrapport laten opstellen

Het Energieprestatieadvies is, in tegenstelling tot het Energielabel, niet verplicht. Dit neemt echter niet weg dat het opstellen van een EPA-rapport interessante voordelen kan hebben. Dit heeft een aantal redenen. Ten eerste geeft het Energieprestatieadvies een betere weergave van uw huidige situatie en energieverbruik dan het Energielabel – bouwjaar, isolatiemaatregelen, stookkosten en warmtevoorzieningen worden allemaal in het rapport meegenomen. Ten tweede doet het rapport aan de hand van deze resultaten een aantal suggesties voor verbetermaatregelen, compleet met een overzicht van implementatiekosten en een projectie van de verwachte stookkosten na implementatie. De kosten en baten van de maatregelen worden afzonderlijk berekend en in combinatie met terugverdientijden gepresenteerd. Ook de potentiële CO2-reductie wordt voor u in kaart gebracht. Tot slot kunt u 44% van de kosten van zowel het advies als de implementatie van verbeteringen via de Energie-Investeringsaftrek in mindering brengen op de fiscale winst van uw onderneming. U kunt de energiekosten en het comfort van een gebouw of object dus betrekkelijk voordelig verhogen. Heeft u vragen over het Energieprestatieadvies of wilt u een EPA-maatwerkrapport laten opstellen? Het team van IGG kan u uitgebreid adviseren. Neem contact op met een van onze specialisten om te bekijken wat er in uw situatie mogelijk is.

EPA-Kompas


Verkopers en verhuurders van woningen en utiliteitsgebouwen zijn sinds 2008 verplicht om bij iedere transactie een energielabel te overhandigen aan de nieuwe gebruikers. Het energielabel geeft een algemene indruk van de energieprestaties van een gebouw en sluit aan bij de toegenomen behoefte aan duurzame, milieuvriendelijke huisvesting. Deze verplichting heeft natuurlijk invloed op Nederlandse woningbouwcorporaties. Het energielabel is verplicht voor alle gebouwen ouder dan 10 jaar; deze vormen bij veel vastgoedeigenaren een groot aandeel van de portefeuille. Gelukkig is er nu een manier om snel en eenvoudig het huidige energielabel van uw vastgoed te bepalen: het EPA-Kompas. IGG heeft dankzij deze tool alle inzichten die wij nodig hebben om de energieprestaties van uw vastgoed in kaart te brengen en u over verbeteringen te adviseren. Wij leggen u graag uit wat dit voor uw organisatie kan betekenen.

Effectiever uw energielabel verbeteren

Als vastgoedeigenaar wilt u zoveel mogelijk grip hebben op de energieprestaties van de gebouwen in uw portefeuille. Dit is helaas niet altijd even eenvoudig – zeker voor corporaties of woningbeleggers met een brede selectie vastgoed. U moet immers niet alleen het energielabel kunnen bepalen, maar ook maatregelen kunnen identificeren om deze te verbeteren. Met het EPA-Kompas heeft IGG op dit gebied een krachtige tool in handen. Het EPA-Kompas stelt ons niet alleen in staat om het huidige energielabel van uw gebouwen te bepalen; het laat ook zien hoe deze verbeterd kunnen worden. Wij gebruiken de tool om uw vastgoed te analyseren en begeleiden u op basis van de resultaten. U krijgt daarbij een indicatie van de bijbehorende investeringskosten en wij kunnen zelfs inschatten wat het effect voor de energierekeningen zal zijn. Het resultaat is meer controle over uw vastgoed en meer mogelijkheden om uw energielabels gericht te verbeteren. Het EPA-Kompas is ontstaan uit een samenwerking tussen IGG Bouweconomie, SENS Real Estate en VdB Consultancy. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van het EPA-Kompas en wilt u weten hoe wij deze voor uw organisatie kunnen inzetten? De specialisten van IGG bieden u graag een passende oplossing. Neem contact op met ons team en maak een afspraak om u te laten adviseren.

Wilt u meer weten over een van deze twee onderwerpen?

Neem contact op met ons team en maak een afspraak. Wij bespreken de mogelijkheden graag met u.

Neem contact op

Bekijk project

Oosterdokseiland kavel 5-6

Amsterdam

Bekijk project

HAUT

Amsterdam

Bekijk project

Centrale huisvesting Leidschendam-Voorburg

Leidschendam

Bekijk project

Sharing Tower

Amsterdam

Bekijk al onze projecten op de overzichtspagina