Dealmaking


De ontwikkeling van nieuwe concepten vereist niet alleen visie, inzicht en middelen, maar ook ruimte. En hoe goed de eerste drie ook in uw concept gewaarborgd mogen zijn, de laatste is in Nederland altijd schaars. Of het nu gaat om nieuwbouw, civiele techniek of gebiedsontwikkeling – uw project zal een passende plaats in de omgeving moeten vinden. Dit kan alleen wanneer de belangen van alle betrokkenen voldoende vertegenwoordigd zijn in het projectvoorstel.

 Helaas blijkt dit in de praktijk lastiger dan op papier. Opdrachtgevers, lokale overheden en omwonenden hebben vaak strijdige belangen. Hetzelfde geldt voor de partijen die bij ontwerp en uitvoering betrokken zijn. Dit kan ertoe leiden dat er onvoldoende aandacht wordt besteed aan de gewenste resultaten van het project, met hoge risico’s en lagere gebruikerstevredenheid tot gevolg. Dealmaking kan helpen om de eindresultaten van het project weer in focus te brengen en tegelijkertijd de verantwoordelijkheden beter te verdelen.

Arno Vonk

Directeur / Senior Deskundige

a.vonk@igg.nl
070 514 54 20
Download vCard

Effectiever samenwerken, betere resultaten

Bouw- en ontwikkelingsprojecten hebben veel invloed op de omgeving waarin zij plaatsvinden. In uw ogen is deze positief of zelfs noodzakelijk, maar wat doet u wanneer omwonenden of grondbezitters het niet met u eens zijn? Hoe zorgt u als opdrachtgever voor een effectieve samenwerking met alle betrokkenen? Dealmaking biedt een antwoord dat aansluit bij het toenemende gebruik van innovatieve contractvormen en bouworganisatievormen. Hierbij maakt de traditionele, controlerende rol van de opdrachtgever plaats voor een meer open rol. U bedenkt het concept, maar de markt bedenkt de oplossingen die nodig zijn om het ten uitvoer te brengen. Potentiële struikelblokken worden zo door de belanghebbenden zelf weggenomen voordat deze zich tot breekpunten kunnen ontwikkelen, terwijl tegelijkertijd deals ontstaan die de belangen van de gebruikers inherent behartigen. Dealmaking kan uiteraard in uiteenlopende situaties worden ingezet. Bent u benieuwd of deze aanpak voor uw project geschikt is, of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan direct contact op met de adviseurs van IGG.

Bent u benieuwd of de aanpak van dealmaking geschikt is voor uw project?

Neem dan direct contact op met de adviseurs van IGG.

Neem contact op

Bekijk project

Jaarbeurs

Utrecht

Bekijk project

Nationale Postcodeloterij

Amsterdam

Bekijk project

Theater Singer

Laren

Bekijk project

The British School of Amsterdam

Amsterdam

Bekijk al onze projecten op de overzichtspagina