Investeringskosten kunnen bij bouwprojecten snel toenemen


Hiervoor zijn verschillende redenen aan te wijzen – de ontwikkeling, voorbereiding en uitvoering van een project kan bijvoorbeeld onverwachte kosten met zich meebrengen, en ook het latere beheer en onderhoud speelt een rol. Om uw budget volledig onder controle te krijgen is het belangrijk dat u zoveel mogelijk inzicht krijgt in het totale kostenspectrum. Cost engineering is op dit gebied een uitstekende oplossing.

Arno Vonk

Directeur / Senior Deskundige

a.vonk@igg.nl
070 514 54 20
Download vCard

Een moderne kijk op cost engineering

De term cost engineering doet vermoeden dat het vakgebied voornamelijk gebaseerd is op getallen. De praktijk laat echter een ander beeld zien: cost engineering heeft betrekking op alle onderdelen en fasen van een bouwproject, en vereist ervaring met een breed scala aan disciplines. Rekenwerk biedt hierin slechts een deel van het antwoord – moderne bouwprojecten worden steeds complexer, en zijn dan ook beter gebaat bij een aanpak die rekening houdt met alle mogelijke details.

Deze integrale vorm is het handelsmerk van IGG. Onze adviseurs combineren jarenlange bouweconomische ervaring met uitgebreide kennis van projectmanagement, ontwerpprocessen en planningsmethoden om tijdens het gehele traject de juiste ondersteuning te kunnen bieden.

Integrale cost engineering voor ieder project

Bevindt u zich in de oriënterende fase van een bouwproject? Hoe eerder u besluit om cost engineering toe te passen, des te eenvoudiger het wordt om uw bouwkosten effectief te beheersen. Onze integrale aanpak geeft daarbij niet alleen een duidelijk beeld van alle economische facetten van uw project, maar biedt ook praktische perspectieven om kwaliteit, kosten en tijd optimaal te balanceren. Bovendien is IGG een onafhankelijk adviesbureau – u kunt dus altijd vertrouwen op een betrokken samenwerking.

Cost engineering houdt zich traditioneel bezig met de calculaties en ramingen die nodig zijn om de kosten van bouwprojecten onder controle te houden. Effectieve bouwkostenbeheersing is immers onmogelijk zonder goed inzicht in de cijfers. Het is dan ook niet verwonderlijk dat cost engineers vaak al vanaf het vroegste stadium bij projecten betrokken zijn.
Maar wat gebeurt er wanneer adviseurs verder kijken dan de cijfers? Hoe draagt integraal inzicht bij aan de beheersbaarheid van bouwprojecten? IGG legt u graag uit wat onze unieke aanpak bij cost engineering voor u kan betekenen.


De voordelen van integrale cost engineering

Bouwprojecten zijn niet slechts berekeningen; een gebouw is meer dan alleen de som van alle daaraan gerelateerde cijfers. Hoe belangrijk cijfermatige controle ook moge zijn, het rekenwerk laat nooit alle relevante details zien. Conventionele cost engineering doet dan ook vaak tekort aan de complexiteit van moderne projecten – om goede keuzes te kunnen maken moet u over haarscherp inzicht in het hele proces kunnen beschikken.

Daarom heeft IGG een unieke, integrale aanpak voor cost engineering ontwikkeld. Onze adviseurs kijken niet alleen naar alle bouwkostenkundige facetten van uw project, maar ook naar de keuzes, kansen, risico’s en mogelijkheden die met iedere beslissing en iedere kostenpost samenhangen. Wij hebben oog voor de wereld achter de getallen en kunnen u daarom altijd wijzen op praktische oplossingen die echt helpen om uw bouwkosten te beheersen.

Wilt u weten wat onze kijk over dit onderwerp voor uw project kan betekenen?

Het team van IGG staat klaar om u te ondersteunen. Kijk rond op onze website voor een duidelijker beeld van onze dienstverlening, of neem direct contact op voor een afspraak.

Neem contact op

Bekijk project

DW02 Lighthouse

Amsterdam

Bekijk project

WELL House

Amsterdam

Bekijk project

Rembrandt park

Amsterdam

Bekijk project

Hollandspoor kwartier

Den Haag

Bekijk al onze projecten op de overzichtspagina