Cost engineering

Ieder bouwproject brengt investeringskosten met zich mee. De aard van deze kostenposten verschilt per project, evenals de hoogte ervan; ieder project is immers uniek. Maar of het nu gaat om een nieuwbouwproject in de woningbouw, een renovatietraject bij bestaande panden of GWW-projecten en gebiedsontwikkeling – het beheersen van de investeringskosten is bij ieder project een vitaal onderdeel van het proces.

Cost engineering houdt zich traditioneel bezig met de calculaties en ramingen die nodig zijn om de kosten van bouwprojecten onder controle te houden. Effectieve bouwkostenbeheersing is immers onmogelijk zonder goed inzicht in de cijfers. Het is dan ook niet verwonderlijk dat cost engineers vaak al vanaf het vroegste stadium bij projecten betrokken zijn.
Maar wat gebeurt er wanneer adviseurs verder kijken dan de cijfers? Hoe draagt integraal inzicht bij aan de beheersbaarheid van bouwprojecten? IGG legt u graag uit wat onze unieke aanpak bij cost engineering voor u kan betekenen.

De voordelen van integrale cost engineering

Bouwprojecten zijn niet slechts berekeningen; een gebouw is meer dan alleen de som van alle daaraan gerelateerde cijfers. Hoe belangrijk cijfermatige controle ook moge zijn, het rekenwerk laat nooit alle relevante details zien. Conventionele cost engineering doet dan ook vaak tekort aan de complexiteit van moderne projecten – om goede keuzes te kunnen maken moet u over haarscherp inzicht in het hele proces kunnen beschikken.

Daarom heeft IGG een unieke, integrale aanpak voor cost engineering ontwikkeld. Onze adviseurs kijken niet alleen naar alle bouwkostenkundige facetten van uw project, maar ook naar de keuzes, kansen, risico’s en mogelijkheden die met iedere beslissing en iedere kostenpost samenhangen. Wij hebben oog voor de wereld achter de getallen en kunnen u daarom altijd wijzen op praktische oplossingen die echt helpen om uw bouwkosten te beheersen.

Wilt u weten wat deze kijk op cost engineering voor uw project kan betekenen? Het team van IGG staat klaar om u te ondersteunen. Kijk rond op onze website voor een duidelijker beeld van onze dienstverlening, of neem direct contact op voor een afspraak.

Onze specialist binnen IGG Bointon de Groot

Twitter LinkedIn Mail
 

Arno Vonk MRICS

Neem contact met ons op Voor vragen kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze specialist

Deel deze pagina:


Enkele projecten met adviesdienst: Bouwkostenmanagement

The British School of Amsterdam

De Nederlandsche Bank

Amsterdam
B-Proud

Den Haag
Kruisvaartkade

Utrecht
Gemeentehuis Moerdijk

Moerdijk
Jamie Deli Schiphol lounge 3

Schiphol
 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners