IGG Bouweconomie Vacature Adviseur Aanbesteden en Contracteren - IGG Bouweconomie

IGG Bouweconomie zoekt een adviseur om aanbestedingen van bijzondere bouwprojecten te organiseren en onze klanten te ondersteunen bij het vaststellen van de beste aanbestedings- en contracteringsstrategie.


Profiel: HBO/WO-niveau (5+ jaar werkervaring)


IGG Bouweconomie is een adviesbureau dat zich richt op de financieel-economische kant van het bouwproces. Behalve met bouwkostenmanagement in de meest brede zin van het woord, ondersteunt IGG zijn opdrachtgevers ook met aanbestedings- en contracteringsvraagstukken. Als aanvulling op ons groeiende team zoeken wij een adviseur Aanbesteden en Contracteren die in staat is om zelfstandig en in teamverband aanbestedingstrajecten te organiseren en onze opdrachtgevers te adviseren over de beste contractvorm. Het betreft hierbij zowel het selecteren en contracteren van aannemers alsmede architecten en andere adviseurs.

Als adviseur word je verantwoordelijk voor:

  • Adviestrajecten met betrekking tot het vaststellen van een aanbestedings- en contracteringsstrategie;
  • Het organiseren van aanbestedingsprocedures (voor zowel publieke als private opdrachtgevers);
  • Het opstellen van aanbestedings- en contractdocumenten;
  • Begeleiden junior adviseurs en bijdragen aan kennisontwikkeling binnen IGG en opdrachtgevers.


Voor deze functie ben je het gezicht van IGG bij onze opdrachtgevers en zijn adviseurs. Je bent representatief en neemt de verantwoordelijkheid voor jouw projecten. Hoewel IGG landelijk werkt, vinden onze meeste projecten in de Randstad plaats. De standplaats van IGG is Den Haag (nabij NS-station Ypenburg). 

Dit vragen wij van jou:

  • Een HBO/WO werk- en denkniveau. Bij voorkeur bouwkunde, bouwtechniek of gelijkwaardig, maar in ieder geval affiniteit met de branche waarin IGG opereert;
  • Kennis van aanbestedingsprocedures, verschillende bouwcontractvormen en interesse in aanbestedingsrechtelijke vraagstukken alsmede de motivatie om jezelf hierin verder te ontwikkelen;
  • Naast vakinhoudelijke kennis, ook goede communicatieve vaardigheden (schriftelijk en mondeling) en overtuigingskracht;
  • Ondernemende persoonlijkheid en ervaring met projectmatig werken en risicomanagement.

De dienst aanbesteden en contracteren is een groeiende dienst binnen IGG. Van de adviseur wordt verwacht dat hij/zij een bijdrage gaat leveren aan de verdere ontwikkeling van deze dienst.

IGG Bouweconomie als werkgever:

IGG werkt aan veel spraakmakende projecten (zie ook onze website) en biedt daardoor een afwisselende en uitdagende functie met veel eigen verantwoordelijkheid en doorgroeimogelijkheden. De adviseurs van IGG zijn minimaal HBO opgeleid en kennen een brede variatie in achtergrond en ervaring waardoor een goede dynamiek ontstaat om het beste voor onze opdrachtgevers te realiseren. IGG kent een platte organisatiestructuur met een prettige en collegiale werksfeer waarbij dagelijks met elkaar wordt geluncht.

Vanzelfsprekend biedt IGG een concurrerend salaris met bijbehorende arbeidsvoorwaarden. Een leaseauto behoort hierbij tot de mogelijkheden. Het dienstverband betreft 32-40 uur per week.

Meer weten en solliciteren?

Wil je meer weten over deze functie en/of de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met het Officemanagement, telefoonnummer 070 – 514 54 20 of stuur een mail naar officemanagement@igg.nl.

Enthousiast geworden? Wij zijn altijd geïnteresseerd naar het verbeteren van ons team.

Wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met Steven Oosterling (06 – 1094 1634).

Solliciteer