Sietse Hoekstra

Bouweconomisch Adviseur

Biografie

Sietse (1983) startte zijn bouwkundige carrière bij LTS bouwkunde aan de Willem Blue te Alkmaar. Na afronding van LTS bouwkunde heeft Sietse zijn schoolcarrière voorgezet aan de Horizon College te Alkmaar. Daar heeft hij de opleiding primair en voorgezet timmerwerk met succes afgerond.

Na een korte uitstap op de bouwplaats (1999) kwam Sietse er achter dat zijn interesse bij het calculeren, voorbereiden en begeleiden van bouwkundige projecten lag. Na afronding van de opleiding calculator / werkvoorbereider aan de Horizon College te Alkmaar is hij in aanraking gekomen met het begroten en calculeren van bouwprojecten in de burgerlijke en utiliteitsbouw. Om zijn kennis op het gebied van bouwkunde en bedrijfseconomie  te verbreden, heeft hij een opleiding calculatie B&U gevolgd bij BOB kennisoverdracht en Small Business en Retail Management aan INholland te Haarlem gevolgd.

Van 1999 t/m 2012 en van 2016 t/m 2019 is Sietse werkzaam geweest als calculator / werkvoorbereider, projectleider en manager bij diverse middelgrote aannemers in Noord-Holland. Vanaf 2012 t/m 2016 bezat hij een eigen bouwmanagementbureau. Het bedrijf richtte zich op het onafhankelijk calculeren, voorbereiden en opstarten van diverse projecten in zowel binnen als buitenland.

Sinds september 2019 is Sietse werkzaam als projectleider en bouwkostenadviseur binnen IGG. Naast het opstellen van ramingen en begrotingen, het toetsen van budgetten kan hij door zijn praktische bouwkundige ervaring adviseren in bouwkosten van schets tot uitvoeringsontwerp. Op deze manier kan hij tevens bijdragen bij het praktisch maken van complexe bouweconomische en technische vraagstukken.


 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners