Sietse Hoekstra


Sietse startte zijn bouwkundige carrière bij LTS bouwkunde aan de Willem Blaeu te Alkmaar. Na afronding van LTS bouwkunde heeft Sietse zijn schoolcarrière voorgezet aan de Horizon College te Alkmaar. Daar heeft hij de opleiding primair en voorgezet timmerwerk met succes afgerond.

Na een korte uitstap op de bouwplaats (1999) kwam Sietse er achter dat zijn interesse bij het calculeren, voorbereiden en begeleiden van bouwkundige projecten lag. Na afronding van de opleiding calculator / werkvoorbereider aan de Horizon College te Alkmaar is hij in aanraking gekomen met het begroten en calculeren van bouwprojecten in de burgerlijke en utiliteitsbouw. Om zijn kennis op het gebied van bouwkunde en bedrijfseconomie  te verbreden, heeft hij een opleiding calculatie B&U gevolgd bij BOB training kennisoverdracht en Small Business en Retail Management aan INholland te Haarlem gevolgd.

Van 1999 t/m 2012 en van 2016 t/m 2019 is Sietse werkzaam geweest als calculator / werkvoorbereider, projectleider en manager bij diverse middelgrote aannemers in Noord-Holland. Vanaf 2012 t/m 2016 bezat hij een eigen bouwmanagementbureau. Het bedrijf richtte zich op het onafhankelijk calculeren, voorbereiden en opstarten van diverse projecten in zowel binnen als buitenland.

Sinds 2019 is Sietse werkzaam als projectleider en bouwkostenadviseur binnen IGG. Naast het opstellen van ramingen en begrotingen, het toetsen van budgetten kan hij door zijn praktische bouwkundige ervaring adviseren in bouwkosten van schets tot uitvoeringsontwerp. Op deze manier kan hij tevens bijdragen bij het praktisch maken van complexe bouw economische en technische vraagstukken.

Sietse Hoekstra

Sietse Hoekstra

Deel dit met anderen

Adviesdiensten

  • Calculaties
  • Bouwkosten kompas
  • Calculaties
  • Bouwkosten index

Producten

  • Bouwkosten check
  • Investeringen
  • Bouwkosten index
  • Bouwleges

Wilt u ook samenwerken met IGG?

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in een inhoudelijke kennismaking?

Neem contact met ons op