DATUM: 27-08-2020 |

CATEGORIE: 

25% meer duurzame waarde bij slechts 5% meer investering


DATUM: 27-08-2020

CATEGORIE:

25% meer duurzame waarde bij slechts 5% meer investering

AUTEUR

Djordy van Laar

AUTEUR

Djordy van Laar

25% meer duurzame waarde bij slechts 5% meer investering: IGG en W/E tonen aan dat het kan!

Adviesbureau IGG Bouweconomie en onderzoeks- en adviesbureau stichting W/E adviseurs zijn een samenwerking aangegaan. De twee organisaties willen samen met opdrachtgevers zoeken naar hoe er maximaal duurzame waarde aan een investering kan worden toegevoegd.

Over W/E Adviseurs

Onderzoeks- en adviesbureau stichting W/E adviseurs duurzaam bouwen streeft naar verduurzaming van de woning- en utiliteitsbouw in Nederland. W/E adviseurs helpt de landelijke overheid, gemeenten, woningcorporaties en vastgoedbeleggers met het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Hun ketenpartners zoals ontwikkelaars, architecten, adviseurs en onderhoudsbedrijven ziet W/E als belangrijke katalysator in het verduurzamen en W/E helpt hen hierbij. W/E adviseurs richt zich op de onderwerpen Energietransitie, Circulariteit en Gezondheid.
IGG en W/E koppelen kennis voor meer projectwaarde
Kosten en milieu-impact van bouwinitiatieven mogen niet los van elkaar worden gezien. Daarom zijn W/E adviseurs en IGG Bouweconomie complementair aan elkaar. De combinatie van ons advies laat zien dat duurzaamheid samen kan gaan met financieel rendement.
Djordy van Laar – projectleider en adviseur – bij IGG komt in de praktijk vaak klanten tegen die in duurzame projecten streven naar beperking van investeringskosten en uitkomen op een suboptimaal duurzaam project. Door de ambitie van de opdrachtgever concreet te maken, verandert de dynamiek van het project. “Ik wil graag aantonen dat je bijvoorbeeld met 5% meer investering, 25% meer duurzame waarde aan een project kunt toevoegen”.
Tegelijkertijd ervaart senior adviseur Gerben Schuurman van W/E adviseurs: “Ontwikkeling start met hoge duurzaamheidsambities en met eenzijdige focus op investeringskostenbeheersing, dit eindigt vaak met een ‘gemiddeld’ gebouw met aardig energielabel. Ik toon samen met IGG aan dat economisch aantrekkelijk duurzaam bouwen kan.”
Door de kennis en krachten van W/E adviseurs en IGG Bouweconomie samen te voegen, willen de organisaties sneller op klantvragen kunnen inspelen en meer waarde creëren door een geïntegreerd advies te geven (duurzame waarde en kosten).

Van zowel een Bouwbesluit gebouw als een duurzaam gebouw worden de waarde en kosten berekend. W/E adviseurs drukt de lange termijn waarde creatie van een project uit in een GPR-score en IGG berekent met dezelfde uitgangspunten de totale levensduurkosten. In – voor de klant – begrijpelijke taal en visualisaties wordt hiermee duidelijk wat de balans is tussen lange termijn waarde en kosten.

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Gerben Schuurman, senior adviseur en sectorspecialist ontwikkelaars en architecten, van stichting W/E adviseurs duurzaam bouwen op schuurman@w-e.nl of met Djordy van Laar, bouw economisch adviseur en projectleider van IGG Bouweconomie op d.vanlaar@igg.nl.

Deel dit met anderen

Adviesdiensten

  • Calculaties
  • Bouwkosten kompas
  • Calculaties
  • Bouwkosten index

Producten

  • Bouwkosten check
  • Investeringen
  • Bouwkosten index
  • Bouwleges

Wilt u ook samenwerken met IGG?

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in een inhoudelijke kennismaking?

Neem contact met ons op