DATUM: 03-01-2018 |

CATEGORIE: 

IGG maakt het Amsterdamse Oosterdokseiland uniek


DATUM: 03-01-2018

CATEGORIE:

IGG maakt het Amsterdamse Oosterdokseiland uniek

AUTEUR

Arno Vonk

AUTEUR

Arno Vonk

Het is een bijzonder rijtje op het Amsterdamse Oosterdokseiland: Double Tree Hilton, de Openbare Bibliotheek en het Conservatorium. Daar blijft het niet bij. Over drie jaar staat er op het laatste kavel een geheel nieuw complex van winkels, appartementen, horeca, een parkeergarage en het nieuwe kantoor van Booking.com, de grootste hotelboekingsdienst ter wereld.

Dit nieuwe project beslaat 72.000 m2 en wordt uitgevoerd door gebiedsontwikkelaar BPD. IGG is verantwoordelijk voor het totale bouwkostenmanagement en adviseert over de vastgoedexploitatie.

Bekijk onderstaande film waarin Jeroen Galle (BPD) zijn visie over dit project verteld.

Multifunctioneel wonen en werken

Architect Ben van Berkel van UNStudio, de ontwerper, ziet het project als een multifunctionele woon- en werkomgeving met een stedelijk karakter dat gezichtsbepalend wordt voor het Oosterdokseiland. En dat op loopafstand van het Centraal Station, om de hoek van de historische binnenstad en met uitzicht op het IJ. Unieker kan niet.

IGG ontfermt zich over het bouwkostenmanagement

Een IGG-team van bouweconomische adviseurs, een projectleider en een aanbestedingsdeskundige neemt het bouwkostenmanagement op zich en geeft advies over de vastgoedexploitatie.

Bouwkostenmanagement is een van de vele terreinen waar IGG de kennis en ervaring voor in huis heeft. We beheersen diverse methodes die ervoor zorgen dat de kosten binnen het budget blijven en dat er tijdig kan worden ingegrepen mochten de kosten te hoog oplopen. We zorgen er tevens voor dat we onvoorziene risico’s uitsluiten. Goede bouwkostenmanagement geeft elk project zekerheid.

Voor elk project, dus ook voor die op het Oosterdokseiland, is het raadzaam om de vastgoedexploitatie helder voor ogen te hebben. Dit maakt de opbrengsten, kosten en de fasering duidelijk. Tevens kan worden berekend hoe er optimaal rendement uit het project kan worden gehaald. Ook hiervoor beschikt IGG over alle middelen.

Bekijk hier het project in onze projectenlijst.

Het Oosterdokseiland is niet het eerste kantoorproject voor IGG

Als onafhankelijk bouweconomisch adviesbureau voorziet IGG elke opdrachtgever al ruim 25 jaar van deskundig advies. Vanaf het begin van ons bestaan richten we ons op grote en complexe projecten. Onze werkwijze sluit daarom naadloos aan op de ingewikkelde bouwvraagstukken met bijbehorende hoge eisen van deze tijd.

IGG heeft vaker gewerkt met kantoorcomplexen. Voor de kantoren van het Amsterdamse IJDock namen we het bouwkostenmanagement onder onze hoede. Hetzelfde geldt voor de kantoren van de Westerlaantoren en Las Palmas in Rotterdam. In Leidschendam keken we naar het bouwkostenmanagement voor de nieuwbouw en renovatie van het gemeentekantoor. Het Oosterdokseiland past daarom uitstekend binnen onze bedrijf

Wilt u meer weten over de werkwijze van IGG voor wat betreft bouwkostenmanagement en vastgoedexploitatie? Neem contact op met ons.

Deel dit met anderen

Adviesdiensten

  • Calculaties
  • Bouwkosten kompas
  • Calculaties
  • Bouwkosten index

Producten

  • Bouwkosten check
  • Investeringen
  • Bouwkosten index
  • Bouwleges

Wilt u ook samenwerken met IGG?

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in een inhoudelijke kennismaking?

Neem contact met ons op