DATUM: 08-10-2012 |

CATEGORIE: 

IGG betrokken bij Twenty4Amsterdam


DATUM: 08-10-2012

CATEGORIE:

IGG betrokken bij Twenty4Amsterdam

AUTEUR

Arno Vonk

AUTEUR

Arno Vonk

Twenty4Amsterdam heeft de tender gewonnen voor de herbestemming van Toren Overhoeks in Amsterdam-Noord. De ontwikkelcombinatie van ID&T, Club Air en Lingotto wil er met name een observatiepunt en een nieuwe culturele hotspot van maken.

Vrijdag 5 oktober maakten wethouder Maarten van Poelgeest en stadsdeelvoorzitter Rob Post bekend dat Twenty4Amsterdam de winnaar is van de tender die de gemeente Amsterdam heeft uitgeschreven voor een nieuwe bestemming van Toren Overhoeks.

Levendigheid door een mix van functies
Wethouder Maarten van Poelgeest: “Ik denk dat Twenty4Amsterdam straks dé nieuwe hotspot van Amsterdam zal zijn. Niet alleen omdat het terras natuurlijk het mooiste uitzicht van Amsterdam heeft, maar ook door de spannende mix van een hotel met muziekstudio’s en een club met een expositieruimte.”
Stadsdeelvoorzitter Rob Post is ook blij met Twenty4Amsterdam als winnaar van de vijf inschrijvers. Rob Post: “Deze nieuwe bestemming voor de toren zorgt naast EYE en de Tolhuistuin voor nog meer reuring aan het IJ. De nieuwe toren Overhoeks wordt een plek voor ontspanning en ontmoeting en voegt echt iets toe aan dit deel van het centrum. Het is een geweldige verrijking voor Noord en de rest van Amsterdam en het bewijs voor de levendige stadswijk Overhoeks. En ook voor de toerist is de toren een absolute must. Vanuit het iconisch observatiepunt in de kroon van de toren beleef je de dynamiek van het IJ en ligt het historisch Amsterdam aan je voeten.”

De jury onder voorzitterschap van prof.ir. Karin Laglas is van mening dat met dit plan Amsterdam Noord een bijzonder gebouw behoudt met een nieuwe en frisse uitstraling, met een grote diversiteit aan programma’s en een eigentijds en sprekend thema dat naadloos past in de onstuimige ontwikkeling van Noord.

IGG is betrokken bij het winnende ontwerpteam als kostendeskundige.

Deel dit met anderen

Adviesdiensten

  • Calculaties
  • Bouwkosten kompas
  • Calculaties
  • Bouwkosten index

Producten

  • Bouwkosten check
  • Investeringen
  • Bouwkosten index
  • Bouwleges

Wilt u ook samenwerken met IGG?

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in een inhoudelijke kennismaking?

Neem contact met ons op