DATUM: 18-06-2016 |

CATEGORIE: 

Contracten kostenmanagement A-gebied ondertekend


DATUM: 18-06-2016

CATEGORIE:

Contracten kostenmanagement A-gebied ondertekend

AUTEUR

Arno Vonk

AUTEUR

Arno Vonk

Schiphol Group heeft met IGG en Turner & Townsend het contract ondertekend ten behoeve van de ontwikkeling van de uitbreiding van de mainport Schiphol.

 

IGG Bointon de Groot en Turner & Townsend Cost Management

De combinatie IGG Bointon de Groot en Turner & Townsend Europe heeft de Europese aanbesteding ‘Kostenmanagement Schiphol A-gebied’ gewonnen en gaat zich daarom bezig houden met:

pro-actief kostenadvies met betrekking tot Total Cost of Ownership en risico’s, optimalisaties en varianten voor de projecten Landzijde, Parkeren, Pier – Airside en Terminal – Corridor.

IGG draagt hierbij zorg voor het kostenmanagement en Turner & Townsend zal zorgdragen voor een internationale benchmark van de adviezen.

Het contract met deze partij is eind april formeel ondertekend, waarna de werkzaamheden in mei zijn gestart.

Perform today, create tomorrow

Schiphol heeft meer ruimte nodig om de groei van het aantal passagiers en vliegtuigbewegingen te kunnen accommoderen en faciliteren. Met de ontwikkeling van een nieuwe pier en terminal investeert Schiphol in de capaciteit en kwaliteit van de mainport Schiphol en verstevigt ze haar internationale concurrentiepositie. Voor de bouw van de pier en terminal moet de infrastructuur van de toegangswegen en parkeerplaatsen ingrijpend wijzigen.

Tegelijkertijd werkt Schiphol aan het verbeteren van de bereikbaarheid door investeringen in het OV-Knooppunt, Schiphol Plaza en het Jan Dellaertplein.

Deze infrastructurele projecten worden integraal gemanaged vanuit het investeringsprogramma ‘Perform today, create tomorrow’.

Amsterdam Airport Schiphol:
Met ruim 58 miljoen passagiers en 1,6 miljoen ton vracht was Amsterdam Airport Schiphol in 2015 vijfde luchthaven van Europa in aantallen passagiers en derde in vrachtvolume. Meer dan 100 lijndienstmaatschappijen verbinden de luchthaven op rechtstreekse vluchten met 322 bestemmingen over de hele wereld. Schiphol is daarmee één van de belangrijkste mainports en hubs van Europa en één van de twee Europese thuisbases van Air France-KLM en de SkyTeam alliantie. De luchthaven Schiphol is ook een belangrijke economische motor voor de regio. Op de luchthaven zijn circa 65.000 mensen werkzaam.

Amsterdam Airport Schiphol is een onderdeel van Schiphol Group. Schiphol Group is een exploitant van luchthavens in binnen- en buitenland. De ambitie van Schiphol Group is om Schiphol te ontwikkelen tot Europe’s Preferred Airport: de voorkeursluchthaven voor reizigers, airlines en logistieke dienstverleners.
Zie www.schiphol.nl.

Over IGG Bointon de Groot
IGG is een onafhankelijk bouweconomisch adviesbureau dat zich heeft gespecialiseerd in bouwkosten en bouweconomische advisering voor met name de complexe bouwprojecten. IGG heeft betrokken, ontwerpgerichte adviseurs die doelgericht helpen de ambities van de opdrachtgever en ontwerpteam te realiseren.

Onze 20 gespecialiseerde adviseurs zijn continu bezig met de doorontwikkelingen op bouweconomisch gebied, waardoor we ons onderscheiden in dit vakgebied. Bezoek onze website op: www.igg.nl

About Turner & Townsend

Turner & Townsend is an independent professional services company specialising in programme management, project management, cost management and consulting across the property, infrastructure, natural resources and hi-tech & manufacturing sectors.

With 90 offices in 38 countries, we draw on our extensive global and industry experience to manage risk while maximising value and performance during the construction and operation of our clients’ assets.

www.turnerandtownsend.com

20151026_Ontwikkeling_A-gebied

Bekijk dit project op onze website

Deel dit met anderen

Adviesdiensten

  • Calculaties
  • Bouwkosten kompas
  • Calculaties
  • Bouwkosten index

Producten

  • Bouwkosten check
  • Investeringen
  • Bouwkosten index
  • Bouwleges

Wilt u ook samenwerken met IGG?

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in een inhoudelijke kennismaking?

Neem contact met ons op