DATUM: 05-10-2015 |

CATEGORIE: 

Contracten getekend Singer Laren


DATUM: 05-10-2015

CATEGORIE:

Contracten getekend Singer Laren

AUTEUR

Arno Vonk

AUTEUR

Arno Vonk

Gisteren tekende Singer Laren de contracten met de gemeente Laren, IBB Kondor, de installateur (Unica) en het bedrijf dat de theatertechniek verzorgt (STE Trekwerk).

Hieronder treft u het persbericht aan.

Persbericht

Singer Laren krijgt een nieuw gezicht.

De contracten voor de nieuwbouw getekend

SingerLaren1
Nieuwbouw Singer Laren

Een belangrijke stap op weg naar een nieuw Singer Laren

Na bijna 60 jaar trouwe dienst neemt Singer Laren afscheid van haar theater om plaats te maken voor een spectaculaire nieuwbouw. Vandaag tekende Singer Laren de contracten met de gemeente Laren, de aannemer (IBB Kondor), de installateur (Unica) en het bedrijf dat de theatertechniek verzorgt (STE Trekwerk). Namens de gemeente Laren ondertekende wethouder Ton Stam het contract voor de inrichting van de buitenruimte. Wethouder Stam noemde de ondertekening een ‘groots moment’ en sprak zijn blijdschap uit over de goede samenwerking tussen de gemeente, de directe bewoners en Singer Laren. Ook cultuurwethouder Tijmen Smit was verheugd en trots op het proces waarin voor het college een zorgvuldige belangenafweging voorop stond.


Een nieuw gezicht

Niet alleen het theater, maar heel Singer Laren krijgt een nieuw gezicht. Het ontwerp van KRFT voorziet onder meer in één gezamenlijke transparante entree en een spectaculaire daktuin die vanuit het theater bereikbaar is. Het voorplein, de daktuin en de beeldentuin zijn uit één gedachte ontworpen door de toonaangevende tuinarchitect Piet Oudolf in samenwerking met Deltavormgroep. Duurzaamheid staat centraal in het ontwerp. Het ontwerp van de buitenruimte is in nauwe samenspraak met de omwonenden tot stand gekomen. Wethouder Stam is blij met het resultaat: “Een mooi theater verdient een mooie omgeving!”. Daarnaast wordt met een ondergrondse berging onder de parkeerplaats ook nog een deel van de wateroverlast bij hevige regen opgelost.

Na de verbouwing, die in de zomer van 2017 afgerond zal zijn, is Singer Laren weer helemaal klaar voor de toekomst.

Een feestelijk afscheid

Op maandag 5 oktober gaat de nieuwbouw van start en wordt het oude theater officieel overgedragen aan de aannemer. Voordat dit gebeurt, organiseert Singer Laren op zondag 27 september van 10.00 tot 14.00 uur een open huis voor geïnteresseerden en bewoners uit Laren. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst kan iedereen een kijkje achter de schermen nemen en  worden onder andere de karakteristieke rode theaterstoelen te koop aangeboden. Er is een springkussen voor de allerkleinsten aanwezig in de theaterzaal. Singer Laren hoopt met veel bewoners uit Laren het oude theater gedag te zeggen en de nieuwbouw te verwelkomen.

Tijdens verbouwing geopend
Singer Laren blijft tijdens de hele bouwperiode theatervoorstellingen bieden aan haar publiek. De voorstellingen vinden plaats in de Tuinzaal van het museum. Een unieke en intieme setting met plek voor slechts honderd stoelen.

Benieuwd naar de nieuwbouw?
Vanaf 19 september t/m 29 november is in de Van den Brink galerij in Singer Laren een tentoonstelling over de nieuwbouwplannen ingericht. Tekeningen, plattegronden, achtergrondinformatie en een maquette geven een mooi inzicht in het nieuwe Singer Laren.

 

Deel dit met anderen

Adviesdiensten

  • Calculaties
  • Bouwkosten kompas
  • Calculaties
  • Bouwkosten index

Producten

  • Bouwkosten check
  • Investeringen
  • Bouwkosten index
  • Bouwleges

Wilt u ook samenwerken met IGG?

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in een inhoudelijke kennismaking?

Neem contact met ons op