Maincontracting


Het liefst wilt u zich concentreren op uw primaire werk zonder afgeleid te worden door randzaken. Immers u wilt zo weinig tijd, geld en arbeidskrachten verliezen aan bezigheden die voor u minder van belang zijn. Bij de totstandkoming van een project wilt u daarom alle fases, het ontwerp, de uitvoering, onderhoud en beheer, zo goed mogelijk uitbesteed hebben. 

Maincontracting is erop gericht dat één partij de verantwoordelijkheid van al deze genoemde fases op zich neemt tijdens het bouw- en exploitatieproces, waardoor u minder omkijken heeft naar het project. Maincontracting leent zich uitstekend voor grootschalige projecten met een initiële investering en een lang verwachte exploitatietermijn.

De voordelen van maincontracting

Het voordeel voor u als opdrachtgever is dat u bespaart op de kosten. U hoeft niet een eigen dure technische dienst of huismeester op de loonlijst te zetten. Daarbij bent u er zeker van dat bij projecten over de lange termijn de exploitatie in bekende en betrouwbare handen is, omdat de opdrachtnemer de ins en outs van het project goed kent.

Voor de aannemer geldt als voornaamste pluspunten van maincontracting dat de controle en zicht op het project zo veel mogelijk in eigen hand blijven. Daarnaast is de aannemer voor een lange periode voorzien van werk en inkomsten wat de stabiliteit van een aannemersbedrijf ten goede komt.

Andere samenwerkingsvormen dan maincontracting

Maincontracting behoort tot een van de vormen van werkwijze tussen opdrachtgever en -nemer. Het valt onder de noemer geïntegreerde contracten, waarbij de inhoudelijke verbintenis tussen beide partijen wordt vastgelegd en ieder zijn deel van verantwoordelijkheid en risico’s van het project draagt.

Bekender dan maincontracting is de traditionele contractvorm. Hierbij ligt het ontwerp bij de opdrachtgever en de uitvoering bij de opdrachtnemer. Binnen de traditionele contractvorm zijn er diverse varianten mogelijk.

Bent u op zoek naar de juiste samenwerking en wilt u meer informatie?

Neem dan contact op met IGG en wij staan voor u klaar.

Neem contact op

Bekijk project

A'DAM Toren

Amsterdam

Bekijk project

OV Terminal Breda CS

Breda

Bekijk project

Square

Amsterdam

Bekijk project

Centrale huisvesting Leidschendam-Voorburg

Leidschendam

Bekijk al onze projecten op de overzichtspagina