De klant is koning


Bij lean bouwen wordt alles in het werk gesteld om die tevreden te stellen. Daarom wordt er binnen een onderneming voortdurend gezocht naar mogelijkheden om het product te verbeteren, zodat de klant niets tekort komt. Iedereen – van manager tot timmerman – is daarbij betrokken.

De werkwijze van lean management werd voor het eerst toegepast bij het Japanse autoconcern Toyota. Als er iets mis dreigde te gaan binnen het productieproces, speelde de werknemer dit direct door naar zijn bazen. Want een klant kan de dupe worden van een fout en fouten moeten worden vermeden. Zo wordt continu de productie verbeterd en ligt de focus op de klant.

Arno Vonk

Directeur / Senior Deskundige

a.vonk@igg.nl
070 514 54 20
Download vCard

Lean bouwen voorkomt verspilling

Bij lean bouwen wordt het werkproces zo efficiënt en productief mogelijk ingesteld. Met als uitgangspunt dat de klant centraal staat. Elke handeling staat ten gunste van de klant. Een structuur die lean is, zorgt ervoor dat processen gelijktijdig verlopen en onnodige handelingen worden voorkomen.

Dus verspilling, zoals tijdverlies, materiaalverlies, kostenoverschrijding en onbenutte capaciteit, moet worden voorkomen. Dit wordt op de werkvloer bereikt door een soepele samenwerking, het constant zoeken naar verbeteringen, het elimineren van verspilling, het reduceren van onnodige werkzaamheden, de bereidheid van elkaar te leren en het tijdig melden als iets fout dreigt te gaan.


IGG vertelt u alles over lean bouwen

Verspilling in de bouwindustrie komt voor op zeven terreinen. Bij overproductie, wachten (bijvoorbeeld op onderdelen), transport (onnodige verplaatsing), processing (overbodige stappen), voorraden (te veel dan nodig is), beweging (zoals het onnodig zoeken naar gereedschap) en correctie (bijvoorbeeld het maken van onbruikbare producten).

Wie de klant centraal stelt binnen een bouwproject ontkomt niet aan lean bouwen. De adviseurs van IGG hebben deze werkwijze eigen gemaakt en kunnen u er alles over vertellen. 

Ziet u de voordelen in van lean bouwen?

Neem dan contact op met IGG en wees verzekerd van een tevreden klant en een goed resultaat.

Neem contact op

Bekijk project

Bibliotheek Universiteit van Amsterdam

Amsterdam

Bekijk project

Renovatie Metrolijn Oost

Amsterdam

Bekijk project

LEGO Flagshipstore Amsterdam

Amsterdam

Bekijk project

A'DAM Toren

Amsterdam

Bekijk al onze projecten op de overzichtspagina