Vastgoed kan op meerdere manieren waarde toevoegen aan uw organisatie


Directe exploitatie is een vanzelfsprekend voorbeeld, maar gebouwen en objecten kunnen ook indirect bijdragen aan uw resultaten. Goed vastgoedmanagement is daarbij onmisbaar. Of u het vastgoed in uw portefeuille nu verhuurt aan derden of zelf gebruikt voor de huisvesting van uw organisatie – een duidelijke strategie is noodzakelijk om kansen tijdig te kunnen signaleren en risico’s te kunnen beheersen.

Bepaal de optimale vastgoedstrategie

De ontwikkelingen binnen de moderne economie laten steeds minder ruimte over voor onnodige kosten en financiële risico’s. Vastgoed vormt voor vele organisaties en instanties echter een flink onderdeel van de waarde op de balans. Steeds meer organisaties maken dan ook gebruik van integraal Corporate Real Estate Management om hun visie en doelstellingen te vertalen naar een vastgoedstrategie die deze kan ondersteunen.

Effectief vastgoedmanagement vereist een alomvattend perspectief. Panden moeten in een goede conditie gehouden worden – niet alleen op gebied van onderhoud, maar ook op gebied van de functies die zij bieden aan gebruikers. Conditiemetingen spelen een grote rol bij de optimalisatie van onderhoudsplannen. Het is echter niet genoeg om meer grip krijgen op kosten en investeringen; de exploitatiekansen moeten ook effectief benut worden. Uw organisatie moet haar strategische visie op vastgoed kunnen vertalen naar concrete acties en huisvestingsplannen.

Met Corporate Real Estate Management krijgt u meer controle over al deze variabelen. U weet precies waar uw kansen en risico’s liggen en hoe u daarop moet reageren om het beste rendement uit uw vastgoed te halen. De adviseurs van IGG kunnen u daar vanzelfsprekend bij ondersteunen.

Meer weten over CREM? Of heeft u vragen over de toekomst van uw vastgoedportefeuille?

Neem dan contact op met ons team en maak een afspraak.

Neem contact op

Bekijk project

DW02 Lighthouse

Amsterdam

Bekijk project

WELL House

Amsterdam

Bekijk project

Rembrandt park

Amsterdam

Bekijk project

Hollandspoor kwartier

Den Haag

Bekijk al onze projecten op de overzichtspagina