IGG Bouweconomie Vacature Bouweconomisch adviseur - IGG Bouweconomie

IGG Bouweconomie zoekt een Bouweconomisch adviseur met affiniteit voor getallen en een passie voor bijzondere projecten.


Profiel: HBO/WO, 3-6 jr. werkervaring


Jouw werkzaamheden:

Als bouweconomisch adviseur ben je medeverantwoordelijk voor het bepalen en beheersen van de bouw- en investeringskosten van bouwprojecten. De bouweconomisch adviseur krijgt door de toenemende complexiteit van bouwprojecten steeds meer een bepalende rol binnen het ontwerpteam.

Als bouweconomisch adviseur overzie je het complete project over alle disciplines en help je mee, als onderdeel van het ontwerpteam, om vanuit kosten en kwaliteit het ontwerp te optimaliseren. Je bent verantwoordelijk voor het begroten van het project, het opstellen van (risico)analyses en het adviseren van zowel het ontwerpteam als de opdrachtgever in de verschillende fases van een bouwproject. Het adviseren gaat verder dan alleen de kostenbegroting; de bouweconomisch adviseur analyseert tevens hoe een bouwproject beter kan functioneren op het gebied van bouwsystematiek, duurzaamheid en inkoopstrategie.

Verder ben je, samen met je collega’s, voortdurend de markt aan het consulteren en op zoek naar de juiste informatie die nodig is voor onze werkzaamheden.


De bouweconomisch adviseur is verantwoordelijk voor:

 • het opstellen van budgetramingen en begrotingen in verschillende fasen van bouwprojecten tot en met de uitvoering;
 • het adviseren van het ontwerpteam door middel van het bijstellen van begrotingen en het adviseren over ontwerpoptimalisaties tijdens de ontwikkelingen van het ontwerp;
 • toetsing van de haalbaarheid van een plan in relatie tot de eisen en wensen van de opdrachtgever, de technische maakbaarheid, de gewenste duurzaamheidsambities en de planning van een project;
 • het adviseren van de opdrachtgever op strategisch niveau om een project te kunnen realiseren;
 • het adviseren over de te volgen aanbestedingsstrategie met als doel het project binnen het budget uit de markt te halen op een wijze die is afgestemd op de complexiteit en omvang van het project;
 • het vastleggen van gerealiseerde projectinhoudelijke kostenkennis en het bijdragen aan de continuerende ontwikkeling van het kennisniveau binnen ons bureau.

Tevens heeft de bouweconomisch adviseur een coördinerende rol bij het beheersen van het budget, waarbij de begrotingen integraal zijn afgestemd tussen de verschillende disciplines.


Dit vragen wij van jou:

 • Een afgeronde HBO- of WO-bouwkunde, bouwtechniek of civiele techniek.
 • Affiniteit met kosten en getallen (je bent tevens sterk rekenkundig onderlegd).
 • Passie voor bijzondere bouwprojecten.
 • Oprechte betrokkenheid bij de bouwprojecten waar je aan werkt.
 • Goede communicatieve vaardigheden en leergierigheid.

Verder kan je op verschillende abstractieniveaus analyseren en werk je planmatig en gestructureerd.


Wat wij je bieden:

 • Een afwisselende en uitdagende functie met veel eigen verantwoordelijkheid.
 • De kans om te werken aan aansprekende projecten van allure.
 • Het werken in een dynamische omgeving waar doorgroeimogelijkheden en mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staan.
 • Een concurrerend salaris met bijbehorende arbeidsvoorwaarden.


Over IGG Bouweconomie

IGG heeft zich sinds 1988 als onafhankelijk adviesbureau gespecialiseerd in bouweconomisch advieskostenbeheersing, duurzaamheidsadvies en aanbestedingsmanagement in utiliteits- en woningbouw, renovatie en civiele techniek. Onze dienstverlening wordt daarbij gekenmerkt door een proactieve houding, duidelijke communicatie en heldere adviezen.


Meer weten en solliciteren?

Wil je meer weten over deze functie en/of de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met het Officemanagement, telefoonnummer 070 – 514 54 20 of stuur een mail naar officemanagement@igg.nl.

Enthousiast geworden? Wij zijn altijd geïnteresseerd naar het verbeteren van ons team.

Wil je meer weten over deze functie en/of de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met het Officemanagement, telefoonnummer 070 – 514 54 20 of stuur een mail naar officemanagement@igg.nl.

Solliciteer