Vacature aankomend bouwkosten- en installatiekostenadviseur


Wil je deel uitmaken van een snel groeiend team, werken aan vooraanstaande bouwprojecten en vind je het leuk om de ontwikkelingen op jouw vakgebied gebied goed te volgen? Dan biedt IGG Bouweconomie je de perfecte plek!


Wat ga je doen?

Als aankomend Bouw- of installatiekosten adviseur ben je medeverantwoordelijk voor het opstellen van kostencalculaties, maken en onderhouden van calculatiedata, onderhoudsdata en ramingskengetallen voor de bouw- en installatiesector.
Je vindt het leuk om contacten te hebben met klanten, prijsinformanten en andere belangrijke organisaties, waarbij je de ontwikkelingen op jouw vakgebied gebied goed volgt. Dit vertaal je naar goed toepasbare kostenkengetallen en softwarefunctionaliteiten, waardoor onze producten naar een hoger niveau groeien.
Verder help je mee, als onderdeel van onze projectteams, aan het begroten van projecten, het opstellen van (risico)analyses en het adviseren van zowel het ontwerpteam als de opdrachtgever in de verschillende fases van een bouwproject.

Wij zijn daarom op zoek naar een gedreven nieuwe collega. Je werkt in een (project)team waarin je jezelf (zelfstandig) bezighoudt met taken zoals:

 • Het uitrekken van hoeveelheden van tekeningen en / of BIM modellen;
 • Het proactief binnenhalen, beoordelen, bewerken en publiceren van kosteninformatie op het gebied van bouwkostendata voor nieuwbouw, renovatie en onderhoud;
 • Het signaleren van marktontwikkelingen en ontwikkelen van nieuwe kostenkengetallen hiervoor;
 • Het opstellen van bouwkostenramingen in verschillende fasen van bouwprojecten;
 • Adviseren over oplossingen met gunstigere levenscycluskosten;
 • Het vastleggen van gerealiseerde projectinhoudelijke kostenkennis.


Wat heb je ons te bieden?

 • Een afgeronde opleiding MBO- of HBO-bouwkunde of installatietechniek
 • Affiniteit met softwareapplicaties
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Je bent analytisch sterk, initiatiefrijk en een teamspeler.
 • Verder kan je op verschillende abstractieniveaus analyseren en werk je planmatig, gestructureerd en zeer nauwkeurig.


Wat hebben we jou te bieden?

 • Een afwisselende en uitdagende functie met veel eigen verantwoordelijkheid.
 • De kans om te werken aan vooraanstaande projecten in opdracht van Rijksoverheid, Gemeente, projectontwikkelaars. Zoals Zalmhaventoren, Naturalis, Paleis het Loo en diverse Lab gebouwen.
 • Het werken in een dynamische omgeving waar professionele en persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staan.
 • Een concurrerend salaris met bijbehorende arbeidsvoorwaarden.


Daarnaast bieden we bovendien uitgebreide mogelijkheden om je enerzijds te ontwikkelen op je leidinggevende kwaliteiten en/of anderzijds je als specialist te ontplooien via ons intern ontwikkel – en coachingstraject. Zo stellen we je in staat om meerwaarde te creëren: voor ons bedrijf én voor je eigen carrière.


Wat wordt je team?

Over IGG Bouweconomie

IGG heeft zich sinds 1988 als onafhankelijk adviesbureau gespecialiseerd in bouweconomisch advies, kostenbeheersing, duurzaamheidsadvies en aanbestedingsmanagement in utiliteits- en woningbouw, renovatie en civiele projecten. Onze dienstverlening wordt daarbij gekenmerkt door een proactieve houding, duidelijke communicatie en heldere adviezen.

De nieuwste innovatie uit onze koker is “Interactief Kostenmanagement”, de volgende stap voor meer inzicht in de kosten voor bouwprojecten.
Dit betekent: live meekijken en adviezen koppelen aan alle modellen en ontwerpen om real-time inzicht te krijgen in wat wijzigingen in het ontwerp gaan doen. Dit beslaat meer dan alleen de bouwkosten, maar ook exploitatiekosten, levenscycluskosten, duurzaamheidswensen, risico’s en GPR-scores.
Zo is minder tijd nodig voor kostenberekening en blijft meer tijd over voor het optimaliseren en adviseren over het ontwerp.

Data is daarbij een van de belangrijkste pijlers van Interactief Kostenmanagement. Met de overname van het Cobouw Bouwkosten-portfolio van uitgeverij Vakmedianet behoort IGG tot de grootste bouweconomisch adviseurs/kostenspecialisten in Nederland en zijn we hiermee eveneens marktleider in kostendata. Met een omvangrijke database met tools en websites waarop men zich kan abonneren, zoals o.a. bouwkosten.nl, BouwkostenKompas, bouwkostenindex en GWWkosten.

Binnen het IGG team wordt hard gewerkt; de collega’s zijn loyaal aan het team en de opdrachtgevers. We staan voor elkaar klaar, helpen elkaar uit brand en halen alles uit de kast om het project goed uit te werken. Dit vraagt natuurlijk de nodige energie van onze medewerkers en om die reden vinden we een gezond eetpatroon ook belangrijk. Iedere middag wordt een gezonde maar vooral lekkere lunch verzorgd en lunchen we gezamenlijk op kantoor. IGG organiseert daarnaast geregeld events waaronder het jaarlijks IGG beachvolleybaltoernooi, PROVADA, bedrijfsuitjes en diverse projectbezoeken.

Meer weten en solliciteren?

Wil je deel uitmaken van dit team of meer weten over deze functie? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden via het Officemanagement, telefoonnummer 070 – 514 54 20 of stuur een mail naar officemanagement@igg.nl

Standplaats: Den Haag of Doetinchem

[filter]