Marc Hengstmangers


Marc werd door zijn ouders – respectievelijk dominee en muzikant – gestimuleerd eigen keuzes te maken. Zijn interesse voor kunstwerken voerde hem via een studie civiele techniek aan de HTS naar de getallen door de militaire dienstplicht. Hij berekende schade aan gebouwen (na militaire oefeningen) en stuurde aannemers aan om zaken te herstellen. Zo vond hij zijn weg naar IGG als kostencalculator. Na verloop van jaren verruilde Marc zijn baan bij IGG voor een meer internationale uitdaging, waar hij zich vooral verdiepte in de operationele kant. Als baas van een zelfstandige unit, leerde hij – op basis van duurzaam leiderschap – het beste uit een team te halen. De kunst daarbij is ieder specialisme op waarde te schatten en naar beste kunnen in te zetten. Zo is een team in staat tot grootse prestaties, zoals je ook in de sport ziet.

Sinds 2017 is Marc Hengstmangers weer terug in de stal van IGG. Deze keer niet alleen als bouw economisch adviseur maar vooral als operationeel directeur. Met zijn terugkeer bij IGG zet Marc zich in voor de optimalisering van de resultaten en de efficiëntie in de projecten door de juiste mensen op de juiste plek in te zetten. Hij introduceerde Scrum bij IGG waarmee alles in Sprints wordt aangepakt. Centraal bij de nieuwe ontwikkelingen staat de continuïteit bij de opdrachtgevers en daarna komt de focus op groei. Een eerste resultaat was het behalen van het felbegeerde ISO-certificaat. Het HRM-beleid richt zich op projectleiders die volledig verantwoordelijk zijn voor projecten: planning, resultaat (financieel), klantcontact en – tevredenheid en het leiden van een team. Er wordt ingezet op de kansen die er in de toekomst liggen en Marc managet het speelveld van oude en nieuwe talenten.

Marc is trots op de projecten waar IGG aan werkt en gebruikt graag de energie van mensen met innovatieve ideeën en zoekt daar passende teams bij. Een medewerker van IGG is duidelijk – onafhankelijk – flexibel – verrassend door dieper, beter advies – werkt op hoog niveau – levert kwaliteit – en is trots op wat hij levert.  Op deze manier kan IGG doen waarvoor het bestaat: het financieel begeleiden van de droom van een ander naar de realiteit.

Marc Hengstmangers

Marc Hengstmangers

Deel dit met anderen

Adviesdiensten

  • Calculaties
  • Bouwkosten kompas
  • Calculaties
  • Bouwkosten index

Producten

  • Bouwkosten check
  • Investeringen
  • Bouwkosten index
  • Bouwleges

Wilt u ook samenwerken met IGG?

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in een inhoudelijke kennismaking?

Neem contact met ons op