John Koks
E : j.koks@igg.nl
T : 070 - 5145420
Download vCard

John Koks

Senior Bouweconomisch Adviseur / Projectleider

Biografie

John (1972) begon zijn studie bouwkunde aan de MTS en vervolgde deze aan de HTS in Den Haag. Gedurende de beginperiode van zijn carrière was John bij diverse architectenbureaus werkzaam als CAD-tekenaar en projectleider, vervolgde hij zijn studie aan de HES in Rotterdam, waar hij ‘Post H.T.O. Bedrijfskunde’ studeerde en heeft John de opleiding ‘Makelaardij en Vastgoed’ met succes afgerond.

Van 1999 tot 2017 is John als bouwkostendeskundige en projectmanager werkzaam geweest bij atelier PRO. Tijdens zijn loopbaan bij PRO volgde hij de opleidingen ‘Bouwkostendeskundige’, ‘Begroten in de Ontwerpfase’, ‘Bestekschrijver STABU’, ‘Rekenen op Vastgoed’ en ‘Ondernemerschap in de Bouw’ (TU-Twente). Naast bouwkostenadvies behoorde ook de bureaucoördinatie met als taken (project-) budgetbewaking, planning maninzet en kwaliteitsbewaking tot zijn verantwoordelijkheden.

Vanaf 2006 ontwikkelt en coördineert John het gebruik van BIM ten aanzien van kosten en specificaties binnen ontwerp- en uitvoeringstrajecten. Onderdeel daarvan is ook het delen van kennis op dit vlak met projectpartners en opdrachtgevers, zoals de overheid van Luxemburg.

Begin 2017 is John bij IGG gestart als senior bouwkostendeskundige en BIM-specialist. Zijn taken zijn: het opstellen van ramingen en begrotingen, het toetsen van plannen en budgetten, het adviseren van de opdrachtgever met betrekking tot bouwkosten, het adviseren van de projectteams en opdrachtgevers met betrekking tot de regelgeving, alsmede het begeleiden en sturen van projecten in ontwerp en uitvoering. Voor IGG is John o.a. betrokken bij het nieuwe A-gebied van Schiphol, het Lego Discovery Center in Scheveningen en de herbestemming van de Ambachtsschool in Enschede.

Naast zijn werkzaamheden bij IGG is John tevens gastdocent bij de post HBO-opleiding ‘Bouwkostendeskundige’.

Recent geplaatste blog artikelen

Schiphol presenteert ontwerp van nieuwe terminal

Betrokken bij

Rudolf Steiner college en school

Haarlem
Schiphol Terminal A

Amsterdam
A Pier Schiphol

Amsterdam
Vitalizee

Scheveningen
Schiphol A-gebied

Amsterdam

 

IGG Bointon de Groot

Adres : Prinses Catharina Amaliastraat 32
2496 XD Den Haag
Post : Postbus 85767
2508 CL Den Haag
Tel : 070 514 54 20
Fax : 070 514 32 31
E-mail : info@igg.nl

Onze partners

IGG Bointon de Groot is een actieve partner binnen de bouwwereld. IGG denkt
graag mee met trends en ontwikkelingen. Enkele belangrijke partners van ons zijn:

Partners